Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
manlongo

Katarina Mandić i Tena Lončarević koncertom darivale grad za Lovrenčevo

PETRINJA – Koncertom „U čast Svetog Lovri“ orguljašica Katarina Mandić i sopranistica Tena Lončarević darivale su građane u sklopu ovogodišnje manifestacije Lovrenčevo. Ove mlade glazbenice nam otkrivaju kako je došlo do njihove suradnje i zbog čega su se odlučile za jedan ovakav koncert.

 

„Tena i ja se poznajemo od Srednje škole, zajedno smo išle tu u petrinjsku Gimnaziju, zajedno smo išle u Glazbenu školu u Sisku i sada smo zajedno na Akademiji i nekako smo htjele ovo ljeto, imali smo za Božić jedan koncert u Crkvi, tako smo htjeli za Lovrenčevo baš u čast gradu i čast Svetom Lovri da pokažemo Petrinjcima što sve znamo i da ima Petrinjaca koji se već profesionalno bave glazbom i koji mogu dići ovdje glazbu na jednu profesionalnu razinu“, otkrila nam je Katarina Mandić.

 

Ujedno otkrivaju što su pripremili u sklopu svog večerašnjeg koncerta. „Pripremili smo svačega po malo, od Bacha, Brahmsa, Rossinija, Puccinija, Langleja, Regera, svačega po malo, poslastica za naš grad“, rekla je Mandić, a Lončarević dodaje : „Za program gledamo da uvijek složimo da ima za svakoga po nešto, nekih poznatih stvari, a opet i da malo upoznamo ljude s nečim što možda nisu čuli svakodnevno. Tako smo i sada na ovom koncertu gledali da složimo program u kojem za svakoga ima po nešto“, dodala je Lončarević.

 

Na samom kraju Mandić i Lončarević nam otkrivaju kakva je petrinjska publika. „Uvijek je ugodno svirati u Petrinji. jako je dobar odaziv i svi nas jako srdačno prime i žele doći na naše koncerte i zbog toga smo jako zadovoljne“, otkrile su nam ove mlade petrinjske glazbenice.

Dodat ćemo na kraju kako je ovaj koncert održan u sklopu ovogodišnje manifestacije Lovrenčevo u Petrinji, a pod pokroviteljstvom Grada Petrinje.

Miroslav Sačer

Miroslav Sačer

Tonski realizator programa Petrinjskog radija. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X