Katarina Mandić i Tena Lončarević koncertom darivale grad za Lovrenčevo Katarina Mandić i Tena Lončarević koncertom darivale grad za Lovrenčevo
PETRINJA – Koncertom „U čast Svetog Lovri“ orguljašica Katarina Mandić i sopranistica Tena Lončarević darivale su građane u sklopu ovogodišnje manifestacije Lovrenčevo. Ove mlade... Katarina Mandić i Tena Lončarević koncertom darivale grad za Lovrenčevo

PETRINJA – Koncertom „U čast Svetog Lovri“ orguljašica Katarina Mandić i sopranistica Tena Lončarević darivale su građane u sklopu ovogodišnje manifestacije Lovrenčevo. Ove mlade glazbenice nam otkrivaju kako je došlo do njihove suradnje i zbog čega su se odlučile za jedan ovakav koncert.

„Tena i ja se poznajemo od Srednje škole, zajedno smo išle tu u petrinjsku Gimnaziju, zajedno smo išle u Glazbenu školu u Sisku i sada smo zajedno na Akademiji i nekako smo htjele ovo ljeto, imali smo za Božić jedan koncert u Crkvi, tako smo htjeli za Lovrenčevo baš u čast gradu i čast Svetom Lovri da pokažemo Petrinjcima što sve znamo i da ima Petrinjaca koji se već profesionalno bave glazbom i koji mogu dići ovdje glazbu na jednu profesionalnu razinu“, otkrila nam je Katarina Mandić.

Ujedno otkrivaju što su pripremili u sklopu svog večerašnjeg koncerta. „Pripremili smo svačega po malo, od Bacha, Brahmsa, Rossinija, Puccinija, Langleja, Regera, svačega po malo, poslastica za naš grad“, rekla je Mandić, a Lončarević dodaje : „Za program gledamo da uvijek složimo da ima za svakoga po nešto, nekih poznatih stvari, a opet i da malo upoznamo ljude s nečim što možda nisu čuli svakodnevno. Tako smo i sada na ovom koncertu gledali da složimo program u kojem za svakoga ima po nešto“, dodala je Lončarević.

Na samom kraju Mandić i Lončarević nam otkrivaju kakva je petrinjska publika. „Uvijek je ugodno svirati u Petrinji. jako je dobar odaziv i svi nas jako srdačno prime i žele doći na naše koncerte i zbog toga smo jako zadovoljne“, otkrile su nam ove mlade petrinjske glazbenice.

Dodat ćemo na kraju kako je ovaj koncert održan u sklopu ovogodišnje manifestacije Lovrenčevo u Petrinji, a pod pokroviteljstvom Grada Petrinje.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.