Koalicija „SKupa“ predstavila i zamjenike Vladi Andučiću u utrci za Sisak Koalicija „SKupa“ predstavila i zamjenike Vladi Andučiću u utrci za Sisak
NOVO SELO PALANJEČKO – Sisačka koalicija „SKupa“ koju čine stranke HNS, HSU, DSU i Narodna stranka Reformisti, u Lovačkoj kući u šumi Brezovica predstavila... Koalicija „SKupa“ predstavila i zamjenike Vladi Andučiću u utrci za Sisak

NOVO SELO PALANJEČKO – Sisačka koalicija „SKupa“ koju čine stranke HNS, HSU, DSU i Narodna stranka Reformisti, u Lovačkoj kući u šumi Brezovica predstavila je svog kandidata za gradonačelnika Siska Vladu Andučića, ali ovoga puta i njegove zamjenike, a to su Adelina Ivković i Martina Malović Brnić. Kako je Andučić uvodno rekao, ponosan je na koalicijske partnere te vjeruje kako će u idućem mandatu stvoriti sisački građanski centar.

„Kao jednu opciju koja će čvrsto stajati na pozicijama da u politiku treba uključiti sve građane, kompletnu političku i stručnu javnost. U donošenju odluka da treba pitati Siščanke i Siščane, da treba u to uključiti civilno društvo da oni budu dobar savjetnik. Uključiti moramo sve Siščane koji više nisu u Sisku, ali vole ovaj grad. Treba imati i na drugoj strani nekoga koga treba slušati“, rekao je Andučić i poručuje kako nikada nisu i neće sudjelovati u političkoj trgovini.

skupabrezovica

„Ono što smo rekli i našim koalicijskim partnerima što uvijek naglašavamo, to je nulta stopa tolerancije političkoj korupciji koja se zaista duboko ukorijenila u ovom gradu. Kada to riješimo, kada postignemo transparentnost javne vlasti, kada postignemo transparentan odnos u trgovačkim društvima i ustanovama, onda smo mi spremni da kažemo investitorima dođite, čekamo vas, mi smo vama na usluzi, a ne da vama stvaramo probleme. Onda će Sisak zaista krenuti u svoju pravu budućnost“, rekao je Andučić.

Predsjednica DSU-a Mirjana Karajčić je poručila kako je Vlado Andučić stručan, sposoban, pošten i vrijedan čovjek. „Očekujemo od njega da bude na čelu ovoga grada. Da konačno grad dobije onakvu vizuru kakvu zaslužuje. Mislimo da prioritet nije samo uljepšavanje, nego bi prioritet trebalo biti zapošljavanje mladih. Teško je danas gledati autobuse pune mladih ljudi koji odlaze iz Siska, nekada prvog industrijskog europskog grada. Ne govorim o nostalgiji nego o stvarnom stanju“, rekla je Karajčić.

skupabrezovica2

Predsjednik sisačkih Reformista Josip Andučić je istaknuo kako su prepoznali u ovoj koaliciji stvaranje sisačkog građanskog centra koji će se boriti za pristojan grad. „Za grad koji će uključivati svoje građane, gdje će građani odlučivati kao što rade u Švicarskoj te svim drugim europskim zemljama. Građani će participirati u svim odlukama. Mi se zalažemo za prava naših starijih sugrađana treće životne dobi, ali se zalažemo i za prava naše djece i mladih jer da je struka odlučivala Sisak bi danas puno drugačije izgledao“, rekao je Josip Andučić.

Na samom kraju predsjednik sisačkog HSU-a Boris Curić, stranke koja je ovo druženje i organizirala, je istaknuo kako podržavaju Vladu Andučića jer smatraju kako je on u ovom trenutku jedini pravi kandidat koji može u Sisku učiniti da nam bude bolje. „Nas kao umirovljenike, roditelje, očeve, djedove, zanima kako će živjeti naša djeca i unuci sutra. Tu prepoznajemo Andučića u tom smislu, da ima sliku kako učiniti Sisak da bude bolji sutra, a ne da farba ulice u crvenu boju što smatramo da nije prioritet“, rekao je između ostaloga Curić i na kraju dodaje kako su suradnje HNS-a i HSU-a jedne od rijetkih koje su potrajale na političkoj sceni, a da u četiri godine nisu imali sukoba.

skupabrezovica3

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.