Koncert klape sv.Juraj Koncert klape sv.Juraj
SISAK – Drugi koncert u jesenskoj sezoni ciklusa „Prijatelji za Prijatelje“ Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” održan je u nedjelju 6. listopada u... Koncert klape sv.Juraj

SISAK – Drugi koncert u jesenskoj sezoni ciklusa „Prijatelji za Prijatelje“ Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” održan je u nedjelju 6. listopada u atriju Velikog Kaptola u Sisku. Za studente Zaklade ovoga puta nastupili su Klapa „Sv. Juraj“ i Orkestar Hrvatske ratne mornarice izvevši brojne duhovne i domoljubne skladbe.

U prepunom atriju uz brojne Siščane i prijatelje Zaklade koncertu su nazočili i sisački biskup Vlado Košić, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, te ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler koji je na početku progovorio o radu Zaklade koja već dugi niz godina pomaže potrebitim uspješnim studentima, kao i o humanitarnom aspektu ovakvih koncerata. Na kraju koncerta okupljene je pozdravio i sisački biskup Košić posebno zahvalivši na ovoj glazbenoj večeri svima koji su uložili svoj angažman kako bi se ona ostvarila.

Sljedeći koncert u ciklusu održat će se u nedjelju 14. listopada u sisačkoj katedrali, a nastupit će Siscia Vox Mundi Ansambl, sisački Katedralni zbor i orguljaš vlč. Robert Jakica s prikazom djela Matije pl. Ivšića.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.