Koncert u bazilici sv.Petra u Rimu održat će petrinjski Slavulji Koncert u bazilici sv.Petra u Rimu održat će petrinjski Slavulji
PETRINJA/RIM – Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ u srijedu 27.rujna u večernjim satima održali su generalnu probu u svojim prostorijama u POU Hrvatski dom... Koncert u bazilici sv.Petra u Rimu održat će petrinjski Slavulji

PETRINJA/RIM – Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ u srijedu 27.rujna u večernjim satima održali su generalnu probu u svojim prostorijama u POU Hrvatski dom Petrinja pod dirigentskom palicom umjetničkog voditelja Društva Josipa degl’ Ivellia, a prije polaska u Rim. Večeras u kasnim satima kreću na višednevni boravak u Rimu, a povodom održavanja koncerata u čast te povodom obilježavanja stote godišnjice rođenja Domenica kardinala Bartoluccija. Uz petrinjske Slavuljaše nastupit će i članovi Mješovitog pjevačkog zbora „Emil Cossetto“ iz Zagreba.

slavuljsvi290917

Putem do Rima posjetit će Feraru i Asiz, a u tijekom boravka u Rimu održat će četiri nastupa, od toga dva koncerta povodom godišnjice rođenja kardinala Bartoluccija i to u crkvi San Giovanni dei Fiorentini u centru Rima, u bazilici svetog Petra, treći nastup bit će im pjevanje svete mise u bazilici svetog Antuna Padovanskog na papinskom Sveučilištu Antonianumu, a četvrti nastup bit će u crkvi sv. Jeronima (Papinski Hrvatski zavod sv. Jeronima) gdje će nakon pjevanja svete mise održati i prigodan koncert. Uz nastupe, obići će brojne povijesne i kulturne znamenitosti Rima, posjetiti Vatikan, grobnice svih papa, grob Ivana Pavla II. te će oni koji žele imati priliku popeti se i na kupolu bazilike svetog Petra. Povratak je predviđen u utorak, 3.listopada kada će usputno posjetiti te obići gradove Orvieto i Padovu.

slavuljproba290917

Petrinjskim Slavuljima ovo je već četvrti put da nastupaju u Rimu tijekom višednevnog boravka što samo potvrđuje kvalitetu rada i prepoznatljivost HPD-a „Slavulj“ kao jednog od vrhunskih.

slavuljzadnja290917

Komentari

Kristina Jakopović Šefica Marketinga / Novinar

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. U programu Petrinjskog radija uređuje emisiju Vidikovac, dok ju slušatelji ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.