Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vmobrestpokupskinaslov

Konstituirano i Vijeće Mjesnog odbora Brest Pokupski

PETRINJA – Osma u nizu od 29 konstituirajućih sjednica vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti na području Grada Petrinje, održana je ovog utorka u Velikoj vijećnici Grada Petrinje. Na njoj je konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Brest Pokupski.

Sjednicu je sazvao predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević koji je i ovaj put pozdravio izabrane članove Vijeća Mjesnog odbora, poželio im uspješan rad i upoznao ih s postupkom konstituiranja.

„Moja je uloga danas ono za što me je ovlastio gradonačelnik Darinko Dumbović, a to je sazivanje ovog Vijeća Mjesnog odbora Brest Pokupski i danas je prva, konstituirajuća sjednica na kojoj, prema uobičajenoj proceduri, nakon prihvaćanja dnevnog reda, imamo usvajanje Pravila po kojima Mjesni odbor funkcionira i kao drugu točku, izbor predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Brest Pokupski. Tajno se glasa, zaokruživanjem na listićima koje ćete svi dobiti. Nadamo se da ćemo i dobiti tri glasa, jer toliko je potrebno da bi predsjednik bio izabran. U slučaju da nemamo tri glasa, moramo ponovno doći na još jednu sjednicu“, objasnio je Radošević koji je prozivkom izabranih članova Vijeća (Željko Hrnčević, Željko Meštrović, Darko Hrnčević, Drago Golub i Josip Bezuh) utvrdio postojanje kvoruma za donošenje pravovaljanih odluka.

Predsjedanje sjednicom preuzeo je nakon toga Željko Hrnčević, nositelj liste koja je dobila više glasova. (U Brestu Pokupskom bile su dvije liste: HDZ-ova s nositeljem Željkom Hrnčevićem i lista HSS-a i HNS-a s nositeljem Dragom Golubom).

Kao i na dosadašnjim konstituirajućim sjednicama, nakon usvajanja dnevnog reda, članovima Vijeća je u kratkim crtama Pravila Mjesnog odbora pojasnio pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu i imovinsko-pravne poslove Grada Petrinje, Zdravko Kuljanac. Pravila su jednoglasno usvojena, nakon čega je uslijedio i izbor predsjednika Vijeća Mjesnog odbora.

„Mogu konstatirati, kako je nakon prebrojavanja pet listića svih članova Vijeća, četiri glasa dobio Željko Hrnčević i on je izabran za novog predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Brest Pokupski. Jedan glas dobio je Drago Golub. Dakle, većinom glasova, Željko Hrnčević je izabran za novog predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Brest Pokupski. Čestitam. Puno sreće, rada i uspjeha vam želim. Slobodno me pozovite kad budete imali svoje sjednice, ja vam stojim na raspolaganju“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević nakon prebrojavanja glasova.

„Bit ću vam „ugodno dosadan“. Nadam se dobroj suradnji. Mi smo se danas konstituirali, ali već imamo planove i ubrzo ćemo imati i sastanke“, rekao je Hrnčević koji je kolegama, članovima Vijeća, zahvalio na izboru i povjerenju koje su mu dali. Govoreći o problemima koji muče Brest Pokupski, mjesto s tristotinjak duša, istaknuo je one koje smatra prioritetnima za rješavanje.

„Nama u Brestu su „bolne točke“ nogostup i autobusne stanice. To su prioriteti. I druge stvari su važne, ne manje bitne – i igralište i kuća „Jurinec“ i vodovod i asfalt. Još imamo par uličica koje nisu asfaltirane, a koje bismo isto tako htjeli završiti. Puno je planova, puno ideja, ali treba dosta suradnje s Gradom i sa svima nama i nadamo se dobrom uspjehu, ako dragi Bog da“, rekao je novoizabrani predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Brest Pokupski, Željko Hrnčević.

Članovi Vijeća dodaju i kako je jedna od ideja na kojoj će raditi, a koju pokušavaju realizirati već godinama, (za što su u mjestu sakupljali i potpise), da se kupski most u Brestu nazove imenom poginulog Tome Perekovića, njihova sumještanina koji je poginuo u obrani Bresta. Razmatraju i prijedlog povjesničara Ivana Rizmaula da Društveni dom u Brestu nazovu po legendarnoj Cvijeti Brestovskoj, heroini svog mjesta iz 16. stoljeća.

Novoizabranom predsjedniku Hrnčeviću čestitao je i Drago Golub, član Vijeća koji dolazi s liste HSS-a i HNS-a: „Ja sam sad oporba. Čestitam novoizabranom predsjedniku Mjesnog odbora i želim mu da u svim ovim nakanama koje je izložio i uspije, a ja ću mu pomoći, koliko god budem mogao“, kazao je Golub.

Konstituirajućoj sjednici nazočila je i Mateja Papeš-Pereković koja je do ovih izbora za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti bila povjerenica za Mjesni odbor Brest Pokupski. Predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević zahvalio joj je na dosadašnjem radu, a s novoizabranim predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora obavila je službenu primopredaju (pečat, stanje računa i ostalo) o čemu je sastavljeni službeni zapisnik.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X