Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vmobegovici2020go

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Begovići

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je devetnaesta konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Begovići.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27.listopada 2019.godine, te je nastavio : „Moja uloga danas, po ovlasti gradonačelnika koji mi je dao punomoć, sazivanje ovih sjednica Vijeća Mjesnih odbora i vođenje same sjednice do trenutka kada dam riječ, po pravilima nositelju one liste koja je imala manji broj na glasačkom listiću. Prema tom pravilu, Tihomir Žilić će voditi dalje sjednicu kao predsjedavajući. Na meni je, osim sazivanja, i da utvrdim kvorum, zato ćemo izvršiti prozivku : Tihomir Žilić, Milenko Begović, Mile Zubanović, Milan Ranić i Nikola Nožinić“, rekao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzeo Tihomir Žilić, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora Begovići, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Begovići izabran Tihomir Žilić.

Žilić se zahvalio na povjerenju. „Planovi su veliki, no koliko budemo mogli to sve realizirati. Mi smo jedan malo veći Mjesni odbor. Imamo malo problema sa vodom, sa putovima, malo negdje i sa strujom. Vidjet ćemo, sve je na Gradu koliko nas budu mogli pratiti. Naše su želje velike, ali kolike će biti mogućnosti, vidjet ćemo. Naš Mjesni odbor obuhvaća šest sela, Jošavica, Gornja i Donja Pastuša, Begovići i Gornja Mlinoga. Tu ima oko 300 kuća, ali u funkciji je oko 50 ili 60 kuća. Naroda je malo, negdje oko 200 ljudi“, kazao je Žilić te dodaje kako je to poljoprivredni kraj, jer se ljudi pretežno bave poljoprivredom. Radošević je na samom kraju kazao kako je ovo najmlađi Mjesni odbor te poručuje kako im Grad i Gradsko vijeće stoje na raspolaganju.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X