Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijauniverzalnagore2

Krađa drva i zlouporaba položaja i ovlasti

MAJUR – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Državnim inspektoratom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa i zlouporaba položaja i ovlasti dovršili kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom i 32-godišnjakinjom.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 66-godišnji muškarac počinio kaznena djela krađa i zlouporaba položaja i ovlasti, na način da je u razdoblju od mjeseca listopada do 25. studenog prošle godine, u šumi na području mjesta Svinica, općina Majur, nezakonito posjekao 6 stabala drveta hrasta kitnjaka vlasništvo 78-godišnjakinje, počinivši štetu od oko 13.600 kuna.

Potom je 32-godišnju djelatnicu šumarije potaknuo na izdavanje popratnica koja je unoseći neistinite sadržaje omogućila stavljanje u promet nezakonito posječenu drvnu masu, čime je počinila kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. Oni su zbog počinjenih kaznenih djela prijavljeni nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nadalje, šumarska inspekcija Državnog inspektorata je u predmetnom slučaju privremeno oduzela drvne sortimente ukupne drvne mase 19,83 m³ te je podnijela optužni prijedlog mjesno nadležnom općinskom sudu.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X