Krajem lipnja bez posla 10 028 osoba Krajem lipnja bez posla 10 028 osoba
SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem lipnja ove godine u evidenciji nezaposlenih registrirano je 10 028... Krajem lipnja bez posla 10 028 osoba

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem lipnja ove godine u evidenciji nezaposlenih registrirano je 10 028 nezaposlenih osoba. U usporedbi sa svibnjem ove godine nezaposlenost je manja za 2,6 posto, a na godišnjoj razini nezaposlenost je niža za 21,1 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji najveći broj je u Sisku gdje posao traži 2 840 osoba, dok u Petrinji posao traži 1230 osoba, a u Kutini 1011 osoba. Najmanja nezaposlenost je i ovoga mjeseca u Majuru gdje je bez posla 75 osoba. U usporedbi s istim mjesecom prošle godine, evidentirana nezaposlenost smanjena je u svim gradovima i općinama, a najveće smanjenje zabilježeno je u Jasenovcu, Kutini i Lekeniku.

Tijekom lipnja ove godine u evidenciju nezaposlenih prijavljeno je 880 osoba, a najviše je osoba došlo iz djelatnosti obrazovanja, javne uprave i obrane, prerađivačke industrije i trgovine na veliko i malo. Iz evidencije nezaposlenih tijekom lipnja ove godine izašle su 1152 osobe, koje su najčešće posao pronašle u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo te u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima.

Gledano po ispostavama, tijekom lipnja ove godine u zapošljavanju na osnovi radnog odnosa predvodila je Ispostava Sisak gdje je zaposlena 261 osoba, potom Ispostava Novska gdje je zaposleno 136 osoba, Ispostava Petrinja gdje je zaposleno 111 osoba te Ispostava Kutina gdje je zaposleno 96 osoba.

Dodat ćemo na kraju kako je u programe aktivne politike zapošljavanja tijekom ove godine do sada uključeno 599 osoba.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.