Kreativno i maštovito u Hrvatskoj Dubici Kreativno i maštovito u Hrvatskoj Dubici
HRVATSKA DUBICA – U sklopu aktivnosti projekta „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu... Kreativno i maštovito u Hrvatskoj Dubici

HRVATSKA DUBICA – U sklopu aktivnosti projekta „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska, Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Narodna knjižnica i čitaonica „Ivo Kozarčanin“ Hrvatska Dubica organizirali su dvije kreativne radionice „U blagdanskom raspoloženju“ – jednu za djecu i mlade, a drugu za odrasle.

Na početku susreta v.d. ravnateljice Knjižnice Marijana Mikulić pozdravila je sve nazočne i kao partner u ovom projektu zahvalila  svim nazočnima na vrlo kvalitetnom odazivu i uključivanju u sve projektne aktivnosti.

U veselom druženju i pravom blagdanskom raspoloženju salvetnom tehnikom ukrašavane su čestitke, kuglice, zvjezdice i srca od stiropora, razne ukrasne figurice od gipsa – sve uz puno slobodne mašte i puno kreativnosti, te uz vodstvo i podršku asistentice na ovom projektu Suzane Velešnjak, magistre primarnog obrazovanja.

Od voditeljice projekta dr. sc. Daše Poredoš Lavor saznali smo da se i Osnovna škola Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici uključila u sve projektne aktivnosti, da su učenici i nastavnici vrlo marljivi i da se redovito ostvaruju svi očekivani rezultati. Sudionici su dio izrađenih blagdanskih ukrasa ponijeli sa sobom, a dio ostavili za ukrašavanje Knjižnice.

Projekt NNNI – Nasilje nije naš izbor financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“. Partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Majur, Općina Lekenik, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2017/18.

Izvor: GI Moj grad Sisak

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.