Kreće izrada projektne i tehničke dokumentacije za Sportsko-rekreacijski centar uz Petrinjčicu Kreće izrada projektne i tehničke dokumentacije za Sportsko-rekreacijski centar uz Petrinjčicu
PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave potpisan je Ugovor o uslugama izrade projektne i tehničke dokumentacije za projekt „Sportsko rekreacijska zona uz... Kreće izrada projektne i tehničke dokumentacije za Sportsko-rekreacijski centar uz Petrinjčicu

PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave potpisan je Ugovor o uslugama izrade projektne i tehničke dokumentacije za projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“. Voditelj ovog projektnog tima, Danijel Dvorneković je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora za ovaj projekt zbog toga što se radi o projektu koji obuhvaća sve građane Petrinje, bez obzira na uzrast, kao što obuhvaća i osobe s invaliditetom te djeca s poteškoćama u razvoju.

„Nakon potpisivanja Ugovora za SAFU 14.prosinca 2018.godine započeli smo odmah nabavu koja je trajala tri mjeseca, ona je započeta 21.prosinca 2018.godine, a završena je 21.ožujka 2019.godine. Tu smo došli do odabira o najpovoljnijem ponuđaču, a to je tvrtka Bilota inženjering koji su ponudili za izradu projektne dokumentacije iznos od 212.500,00 kuna s PDV-om.  Ono što je s nabavom dogovoreno je izrada dva glavna projekta sa idejnim rješenjima, a to je za Sportsko-rekreacijski centar uz rijeku Petrinjčicu i Multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčicu“, rekao je  Dvorneković.

Dodaje kako su već iznijeli projektno rješenje i ideje, a zbog toga što su oba projekta u blizini Petrinjčice, u projektnoj dokumentaciji će biti napravljeni svi projekti svi potrebni geotehnički i drenažni zahvati kako ne bi nastajali problemi kod visokih vodostaja Petrinjčice.

„Na postojećem nogometnom igralištu koje je površine 40 tisuća metara kvadratnih rekonstruirat će se nogometno igralište sa tribina, a bitno je za naglasiti i sa atletskom stazom sa šest traka i ostalim atletskim područjima. Tu su i nogometni teren za mali nogomet, badminton, odbojku, prostor za djecu s teškoćama u razvoju, vanjska teretana koja će biti prilagođena osobama s invaliditetom, javna zgrada sa namjenom svlačionica, kotlovnice, spremištem i ugostiteljskim objektom, stolni tenis, šah, a s druge strane tog prostora je projekt Multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčice površine oko devet tisuća metara kvadratnih koji bi u projektnoj dokumentaciji trebao obuhvaćati košarkaško igralište sa montažnom natkrivenom tribinom, parkom sa fontanom, dječjim igralištem i ostalim hortikulturnim uređenjem“, istaknuo je Dvorneković te na kraju dodaje kako su u cijelom tom prostoru predviđene i pješačke staze.

Podsjeća kako je cilj projekta revitalizirati prostor Petrinje s naglaskom na gospodarski, turistički i sportsko-rekreacijski sadržaj. U ime tvrtke Bilota inženjering ugovore je potpisao direktor Ivan Bilota koji je istaknuo kako su projektne ideje dobro razrađene.

„Nama je čast i drago nam je što ćemo biti dio tima, ne sami, nego tima, pošto znamo da su bila dva druga projekta, to je uređenje Gradskog kupališta i terase. Koliko sam upoznat, to su i manji projekti, ovo bi trebala biti kruna cijelog tog jednog centra, odnosno športsko-rekreativnog cilja podizanja Petrinje“, rekao je Bilota.

Ugovore je s predstavnicima tvrtke Bilota inženjering potpisao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Vjerujem iskreno i prijateljski da ćemo na samom početku, sve što smo si zacrtali u Intervencijskom planu, Grad Petrinja ide koracima naprijed i gledamo sve ono što nam treba, kroz športsko-rekreacijsku infrastrukturu, društvenu infrastrukturu, komunalnu infrastrukturu, Aglomeraciju i sve što radimo. Ovo je početak nečega što smatram da je dobro djelo i struku treba uključiti“, rekao je Dumbović.

Navedena tvrtka sada ima rok od četiri mjeseca za izradu projektne i tehničke dokumentacije za projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“ i „Multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčicu“.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.