Kreće projekt „Sport za sve“ vrijedan milijun kuna, uključeno 250 učenika iz 10 škola Kreće projekt „Sport za sve“ vrijedan milijun kuna, uključeno 250 učenika iz 10 škola
SISAK – U sljedećih 18 mjeseci na području naše županije trajat će projekt „Sport za sve“ vrijedan milijun kuna. Kako je pojasnio Josip Šimunović,... Kreće projekt „Sport za sve“ vrijedan milijun kuna, uključeno 250 učenika iz 10 škola

SISAK – U sljedećih 18 mjeseci na području naše županije trajat će projekt „Sport za sve“ vrijedan milijun kuna. Kako je pojasnio Josip Šimunović, predsjednik Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije, u prosincu prošle godine potpisan je ugovor sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u zajedništvu sa Zakladom za razvoj civilnog društva.

„U taj projekt će biti uključeno deset škola sa područja Sisačko-moslavačke županije, odnosno 250 učenika. Obveza naša, Školskog sportskog saveza kao provoditelja programa je da osigura sve uvjete, kao što su prijevoz djece na bazene, zatim prehranu, naravno i voditelje koji će provoditi ovaj program, a to su profesori tjelesne i zdravstvene kulture i sve ostale stvari koje trebamo osigurati da bi se taj projekt dobro proveo“, rekao je Šimunović te dodaje kako su sredstva ovog projekta bespovratna i osigurana su iz socijalnog fonda Europske unije.

„Projekt, budući se provodi u bazenima Sportskog rekreacijskog centra u Sisku i Sportsko rehabilitacijskog centra u Topuskom, podrazumijeva da će se odrađivati kroz program vodenih sportova. Međutim, nije u pitanju samo obuka neplivača, ili obuka plivanja, nego i svi ostali sportovi, kao što su sinkronizirano plivanje, ronjenje i ostale aktivnosti na vodi. Kada budemo u kampu, to znači da ćemo pokušati omogućiti djeci i da se upoznaju sa detaljima, odnosno sa osnovama sportova, kao što su veslanje i jedrenje“, dodaje Šimunović i ističe kako će po završetku projekta svi sudionici boraviti u kampu na moru u trajanju od sedam dana.

Zadovoljstvo što je i njihova škola sudionik ovog projekta izrazila je Medina Omerović, ravnateljica Osnovne škole Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice. „S obzirom da živimo na takvom području županije gdje djeca teško dođu i do Siska i nemaju mogućnost sa svojim roditeljima i samostalno se uključivati u različite vrste sportova. Sam taj naziv Sport za sve sve nam govori da će biti uključena djeca sa težim materijalnim i financijskim sredstvima. Projekt je još hvalevrijedan što će djecu uključiti u tjelesne aktivnosti, malo ćemo ih odvojiti od mobitela, računala, igrica i svega onoga što oni danas vole raditi“, rekla je Omerović.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinič čestitao je svim sudionicima ovog projekta. „Vjerujem da će to za njih biti itekako veliki doživljaj, ali ne samo za djecu učenike nego i za voditelje, sve stručne suradnike koji će sa ovom djecom boraviti, koji će ih voditi kroz ovaj program, vjerojatno će to biti jedno značajno iskustvo da i u budućem svom poslu mogu još kvalitetnije raditi. Vjerujem da je ovo poticaj za neke nove buduće projekte kojima ćemo unaprijediti mogućnost bavljenja športom u našoj županiji“, rekao je Žinić.

Na samom kraju voditeljica projekta Maja Mahmutović je istaknula kako će u ovom projektu sudjelovati učenici četvrtog, petog i šestog razreda, a svaka od deset škola je odabrala za sudjelovanje u ovom projektu po 25 učenika. Projekt je predstavljen u prostorijama Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.