Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20191108_190537ww

Kud si krenula? U Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavljen prvijenac Nastje Kulović

PETRINJA – U Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja predstavljena je knjiga Nastje Kulović pod nazivom Kud si krenula. Ovo je njezin književni prvijenac, a proizašao iz obiteljske situacije u kojoj se obitelj borila s bolešću multiple skleroze od koje je bolovala autoričina sestra.:

„U knjizi su romansirani memoari o mom i sestrinom iskustvu s multiplom sklerozom. Ono što nije i što stalno ponavljam, to nije priručnik za oboljele od multiple u kojem će se naći koraci o tome što treba raditi. Knjiga je više o onome oko bolesti i iza bolesti o čemu često ne pričamo, što volimo skrivati, što prešutimo drugima, a zapravo je jako važno jer potiče druge da se u tome prepoznaju i da oni ispričaju svoje skrivene priče i tome što bolest može i što radi obiteljima, kako može biti razorna, ali i dati priliku da se iscijelimo.“

Kulović ističe da je bolest njezine sestre autorici dalo priliku da radi drugačije. Na pitanje, što osobno čita, što ju motivira i je li radi na nekoj novoj knjizi, ističe da planovi za dalje postoje.

Prigodni uvod je dao ravnatelj Knjižnice Ante Mrgan, a predstavljanje je vodila profesorica Božica Vuić. Ovo predstavljanje bilo je u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a do kraja manifestacije čitatelje očekuje još prigodnih događanja.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X