Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
pnb0703gore

Kultura u gradu živi, održana prva književna tribina „Pisci na Baniji“

PETRINJA – Kultura u gradu itekako ide dalje, te je tako pokrenuta književna tribina naziva „Pisci na Baniji“. Jedna od inicijatorica ove akcije u Petrinji je Ines Kosturin, koja nam je otkrila otkuda ideja za novim kulturnim događanjem u našem gradu.

„Prvi je iza potresa krenuo s tim naš poznati petrinjski pjesnik Miroslav Kirin, on je počeo po Facebooku više promovirati radove, odnosno djela pjesnika s Banije, a nakon toga je ekipa iz Hrvatskog društva pisaca došla na ideju i htjela okrenuti tu cijelu priču pa napraviti tako da pisci koji nisu možda s Banije da dođu na Baniju pa da vide kako je to kod nas. Tako je nastala suradnja između Hrvatskog društva pisaca, Ministarstva kulture i medija i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja“, otkrila nam je Kosturin.

Ujedno otkriva tko je gostovao na ovoj prvoj petrinjskoj književnoj tribini. „S nama je bio Franjo Janeš, jedan mlađi autor, uglavnom prozaik, piše SF, svira u bendu, genijalan je. S nama je bio i Tomica Bajsić, on je također pjesnik, prozaik, grafički dizajner, prevoditelj, čudesa radi. Bio je u Petrinji prije par godina na predstavljaju svog djela. S njim je bila i njegova kćer Nina Bajsić, koja studira dramaturgiju, autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenaristica, također je i kantautorica“, otkrila nam je Kosturin.

Na samom kraju poručuje kako kultura u gradu itekako ide dalje, a ovakve književne tribine s raznim piscima i spisateljicama održavat će svake nedjelje od 17 sati na, kako smo ga prijatelji iz Knjižnice i mi nazvali, novom petrinjskom Trgu kulture, tik uz Gradski rukometni stadion.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X