Lekenik u prijateljskoj utakmici, s 2:0, bio bolji od Mladosti Lekenik u prijateljskoj utakmici, s 2:0, bio bolji od Mladosti
LEKENIK – U sklopu priprema za predstojeće prvenstvo Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb nogometaši petrinjske Mladosti odigrali su prvu... Lekenik u prijateljskoj utakmici, s 2:0, bio bolji od Mladosti

[g-carousel gid=”40625″ height=”100″ per_time=”4″]

LEKENIK – U sklopu priprema za predstojeće prvenstvo Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb nogometaši petrinjske Mladosti odigrali su prvu prijateljsku utakmicu na gostovanju kod momčadi Lekenika od koje su poraženi 2:0.

Obzirom da se neki igrači Mladosti još uvijek nalaze na „morskim pripremama“, ali i zauzeti drugim obvezama trener Joso Šeperac imao je na raspolaganju samo jedanaestoricu koji su morali odraditi cijelu utakmicu, dok je na suprotnoj strani trener Dean Medarević u kadru imao sedamnaestoricu što mu je dalo mogućnosti i za veću rotaciju.

Bez obzira što je jednima i drugima ovo početna faza priprema i kada se manja kreativnost opravdava „teškim nogama“ ovaj puta nije nedostajalo uzbuđenja niti pred jednim niti pred drugim vratima, a počelo je već u 6. minuti kada se kod domaćina Vratarić sjurio po desnoj strani i idealno pred gostujućim vratima uposlio Rakovića koji nije uspio loptu skrenuti u mrežu. U 22. minuti po sredini je sijevnula druga domaća kontra kada je Vratarić bio u prigodi, ali vratar Kovačević je „ušao u šut“ i spriječio ulazak lopti u mrežu. Slična situacija dogodila se u 25. minuti i na suprotnoj strani kada je Gršić u trku po lijevoj strani gađao donji desni kut vratara Radoševića koji je uspio loptu izbaciti izvan igrališta. Ipak, u 30. minuti Lekeničani su uspjeli poentirati preko rastrčanog i raspucanog Rakovića u akciji koju je započeo Dejanović ubacivanjem lopte sa sredine igrališta iza zadnje „zelene“ linije, a domaći napadač je na lijevoj strani zaobišao i vratara Kovačevića i uspješno zatresao mrežu. Petrinjci su potom uzvratili u 38. minuti preko Krmpotića iz slobodnog udarca s 20 metara, ali lopta je prohujala uz donju desnu vratnicu vratara Radoševića. Do kraja prvog dijela, u 41. minuti, domaći su bili blizu i drugom pogotku kada je Eberl izveo slobodni udarac s 18 metara, ali lopta je pogodila vratnicu i odbila se izvan igrališta.

Na početku drugog dijela, odmah u 46. minuti, Petrinjci su izveli brzu akciju po desnoj strani u kojoj su sudjelovali Korečić i Papić koji je ubacio idealnu loptu Gršiću u sredinu kaznenog prostora, ali vratar Radošević je bio brži za djelić sekunde i spasio je svoju mrežu. Nakon toga slijedile su minijature već spomenutog rastrčanog i raspucanog Rakovića koji je najprije u 50. minuti, u solo dionici, s ruba kaznenog prostora poslao loptu ravno u ruke vratara Kovačevića, a onda je u 53. minuti bio uspješniji u još jednom solo prodoru unutar 16-erca i svojoj momčadi donio prednost od 2:0. Također, u 61. minuti, nakon brze kontre, izborio se za prostor i udarac unutar 16-erca, ali ovaj puta vratar Kovačević je nogom spriječio promjenu rezultata. U 80. minuti blizu pogotku bili su i Petrinjci kada je Dolovčak s 25 metara uputio precizan udarac u donji lijevi kut vratara Radošević koji je krajnjim naporom loptu ukrotio. Do kraja još su Lekeničani u 82. minuti mogli povećati rezultat kada je nakon gužve Šestak došao u prigodu, ali vratar Kovačević je nogom spriječio najgore.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.