Likovna radionica uoči manifestacije „Prokletnik s Peckog jezera“ Likovna radionica uoči manifestacije „Prokletnik s Peckog jezera“
PETRINJA – U Velikoj učionici petrinjskog Hrvatskog doma Turistička zajednica grada Petrinje organizirala je s učiteljicom i slikaricom Ivanom Švragulja likovnu radionicu koja je... Likovna radionica uoči manifestacije „Prokletnik s Peckog jezera“

PETRINJA – U Velikoj učionici petrinjskog Hrvatskog doma Turistička zajednica grada Petrinje organizirala je s učiteljicom i slikaricom Ivanom Švragulja likovnu radionicu koja je vezana uz manifestaciju „Petrinjske legende i priče“ koja će ove godine ispričati priču naziva „Prokletnik s Peckog jezera“.

„Dosta nas je uključeno u ovaj projekt. Glavni cilj je promocija našeg divnog grada. Za današnju likovnu radionicu smo se odlučili za jednu zahtjevnu tehniku, mada na prvu zvuči jednostavno, krede i ugljena. Zahtjevna je zato što nema ograničenja u godinama“, rekla nam je uvodno Švragulja i otkriva zbog čega se baš za ovu likovnu radionicu odlučila za korištenje krede i ugljena.

„Tražila sam nekakvo sredstvo koje će ostati u akromatskim tonovima, da nam ostane ta atmosfera stravična. Nisu nam uopće toliko ovi filmovi u boji toliko stravični kao oni stari crno-bijeli. Pa sam tu našla poveznicu sa tom petrinjskom legendom i išla u tehniku koja je crtačka, znači kombinacija krede i ugljena. Vrlo jednostavna, vrlo brza tehnika, može trajati jako dugo, na njoj se uvijek može intervenirati“, kazala je Švragulja.

Nakon uvodnog dijela i pročitane priče o Peckom jezeru od autora Đure Arnolda i Ivana plemenitog Trnskog, sudionici ove likovne radionice prionuli su na posao, a sve okupljene pozdravila je i direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Ivanka Držaj.

„Želja nam je zapravo da što više naših sugrađana i dragih gostiju se aktiviraju u ove naše programe. Da razvijaju svoje kreativnost i sposobnosti, nove talente da otkrivaju, a upravo je likovna radionica jedna od tih. Vjerujemo da će priča o Peckom jezeru, ta predaja, ta legenda, dugo živjeti i da će dobiti još jako puno svojih lica i naličja“, kazala je Držaj.

Radove nastale na ovoj izložbi svi zainteresirani moći će razgledati tijekom manifestacije „Petrinjske legende i priče“ koja će ove godine uprizoriti priču o „Prokletniku s Peckog jezera“, a sama manifestacija će biti održana u subotu 26.svibnja od 21 sat na gradskom Rukometnom stadionu u Petrinji.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.