Ljetni sportski kamp „I ja to mogu“ Ljetni sportski kamp „I ja to mogu“
TOPUSKO – Odlaskom na kupanje u Top terme Topusko Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije krenula je i ove godine s provedbom projekta ljetnog sportskog... Ljetni sportski kamp „I ja to mogu“

TOPUSKO – Odlaskom na kupanje u Top terme Topusko Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije krenula je i ove godine s provedbom projekta ljetnog sportskog kampa „I ja to mogu“.

Vodeći se osnovnim ljudskim pravom da bavljenje sportom ne smije biti povlastica, već pravo dostupno svima, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i ovog je ljeta osmislila zabavno-rekreativne aktivnosti kroz projekt pod nazivom Ljetni sportski kamp „I ja to mogu“ kojeg financira Grad Petrinja kroz javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga u iznosu 15.000,00 kn. Donatori projekta su Top terme Topusko koje daju besplatan ulaz na bazen te Capriccia centar i Bowling club koji dodatno daju neke besplatne sadržaje.

Djeci s TUR i mladima te osobama s invaliditetom udruga će tijekom srpnja, kolovoza i rujna omogućiti kupanje u Topuskom, sportsko-rekreativna druženja u Centru Capriccia u Nebojanu te odlaske u Bowling club na kuglanje u Zagreb.

Sport za ovu grupu korisnika udruge ima veću važnost nego u slučaju prosječnog čovjeka, obzirom da spadaju u skupinu kojoj treba sustavna rehabilitacija neophodna za očuvanje elementarne fizičke kondicije i pokretljivosti. Udruga nastoji pružiti te kontinuirano razvijati nove oblike socijalnih usluga, a dodatno ovim projektom  osmišljavaju njihovo slobodno vrijeme, a samim tim i socijalnu uključenost u život zajednice.

Pružanje kvalitetnih aktivnosti slobodnog vremena u kojima će se poticati samostalnost, emocionalni razvoj i socijalna integracija djece s teškoćama doprinose njihovom kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, kod nekih i stjecanje novih znanja i vještina te novih iskustava kroz sportske aktivnosti.

Izvor: UOSI SMŽ

 

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.