Lokomotiva „odvezla“ tri boda iz Šodergrabe Lokomotiva „odvezla“ tri boda iz Šodergrabe
HRASTOVICA – Nogometaši Sloge iz Hrastovice, u 15. kolu 2. ŽNL NS SMŽ, ugostili su momčad  Lokomotive iz Kutine od koje su poraženi 2:1.... Lokomotiva „odvezla“ tri boda iz Šodergrabe

HRASTOVICA – Nogometaši Sloge iz Hrastovice, u 15. kolu 2. ŽNL NS SMŽ, ugostili su momčad  Lokomotive iz Kutine od koje su poraženi 2:1.

Dva izvanredna dalekometna udarca, kao preslikani, obilježili su ovu utakmicu, a glavni akter bio je gostujući igrač Željko Podvalej. Naime, u 14. minuti udarac iz kuta, s desne strane, izveo je Pavlović, a lopta je bila izbačena na 18 metara odakle ju je Podvalej poslao u sam gornji lijevi kut nemoćnog vrata Gomboca. Isti učinak, na isto mjesto, zbio se i u 33. minuti, a ovaj puta lopta je „lansirana“ s 25 metara. Između toga, u 27. minuti, gosti su imali još jednu dobru prigodu kada je i ovaj puta udarac iz kuta izveo Pavlović, a Adamović je u skoku glavom skrenuo loptu gdje je vratar Gomboc nogom na crti ipak spriječio njen ulazak u mrežu. Nakon toga prigode su počeli nizati i domaći, ali bez konačne realizacije. U 34. minuti Kizilkaya je, iza zadnje gostujuće linije, na desnoj strani uposlio Knežića koji je ciljao suprotnu stranu, ali lopta je prošla uz samu vratnicu. Samo minutu kasnije Lovrić se probio po desnoj strani i na desetak metara pronašao Cvetkovića koji je glavom za nekoliko centimetara promašio okvir vrata. Isti dvojac, u zamijenjenim ulogama, bili su akteri akcije u 43. minuti, ali u konačnici sve je rezultiralo efektnom obranom vratara Grujičića. Na kraju prvog dijela, u posljednjoj minuti, gostujući čuvar mreže bio je uspješan nakon akcije Starčevića po lijevoj strani i dobre reakcije Kizilkaye kada je dobro pucao glavom, ali Grujičić je zaustavio loptu nogom na crti.

U drugom dijelu prvu prigodu su ponovo imali gosti kada je Pavloić dobro pucao s dvadesetak metara, a vratar Gomboc lijepom paradom izbacio loptu izvan igrališta. U 63. minuti domaći su ipak poentirali, ali uz pomoć gostujućih igrača, naime Starčević je izveo slobodni udarac s desne strane uz rub igrališta i ubacio upotrebljivu loptu na „peterac“ gostiju gdje ju je nes(p)retni Cvrtila skrenuo u vlastitu mrežu. Novu prigodu Hrastovčani su imali u 66. minuti kada je Cvetković pobjegao po desnoj strani i s ruba 16-erca poslao loptu tik uz drugu vratnicu i onda je još u 80. minuti Raić pokušao iz slobodnog udarca, ali i ovaj puta Grujičić je nogom izbacio loptu iz svog donjeg lijevog kuta, te do kraja nije bilo promjene rezultata.

Uoči početka susreta Damir Knežić, predsjednik NK „Sloga“, donatorima koji su pomogli u radu kluba, uručio je prigodne Zahvalnice.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.