Lovrenčevo slavljeno i uz glazbeno-zabavni program u Strossmayerovom šetalištu Lovrenčevo slavljeno i uz glazbeno-zabavni program u Strossmayerovom šetalištu
PETRINJA – Nakon predstavljanja narodne baštine petrinjskoga kraja, svečane procesije i svete mise, proslava „Lovrenčeva u Petrinji“ nastavljena je glazbeno-zabavnim programom u Glazbenom paviljonu... Lovrenčevo slavljeno i uz glazbeno-zabavni program u Strossmayerovom šetalištu

PETRINJA – Nakon predstavljanja narodne baštine petrinjskoga kraja, svečane procesije i svete mise, proslava „Lovrenčeva u Petrinji“ nastavljena je glazbeno-zabavnim programom u Glazbenom paviljonu na Strossmayerovom šetalištu.

Prije nastupa izvođača građanima se obratio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, te je naglasio: „Želim vam od srca da danas ovdje u našem višestoljetnom parku imamo ono što je najvažnije, a to je da smo jedna velika obitelj koja će čuvati naš grad i sve ono što baštinimo kroz godine, a to je kultura, tradicija i na kraju običaji. Vjerujem da ćemo danas dati jasnu poruku kako ovdje imamo vrijedne ruke ljudi koji su došli iz Obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i koji pokazuju što radimo, što stvaramo.“

Dodao je i kako su danas ovdje mnoge udruge i prijatelji grada Petrinje i ništa, baš ništa na svijetu, ne može nam biti svetije od našeg zaštitnika sv. Lovre, te je siguran kako će to čvrsto držati u svojim rukama i pokazati da je Petrinja lijepo mjesto koje ima srce za sve nas i za svakoga od nas.

Nakon toga nastupili su članovi Gradske limene glazbe Petrinja, Folklornog ansambla „Petrinjčica“,  KUD-ova „Pokupljanka“ i „Čuntićanka“, Plesnog kluba “Petrinia”, te Vid Bešlić.

„Kao i svake godine rado se odazovemo i sudjelujemo u svečanoj procesiji, svetoj misi i onda poslije toga imamo svoj štand gdje počastimo ljude svojim domaćim proizvodima, a ove godine smo imali i posebnu izložbu koja je bila prikazana u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, ususret 51. međunarodnoj smotri folklora, na kojoj smo ove godine bili sudionici. Lovrenčevo nikada ne propuštamo, to je naš grad i želimo mu uveličati ovu proslavu sv. Lovre.“ – kazala je Katica Radošević, predsjednica KUD-a “Čuntićanka”, te je najavila i ono što slijedi u budućnosti, a to su uskoro „Bartolovski susreti“, „ZrinGreen“, „Izvorna smotra folklora“ RTV Banovina. Bit će im radni i ljeto i jesen, jer to je sezona kada se radi, a onda im, kako je dodala, na zimu slijede probe i učenje starih i novih pjesama.

Mladi glazbenik Vid Bešlić, o svom glazbenom putu je naznačio: „Budući tata svira klavir kao mali sam jedva dolazio do klavijature, a kada sam ih uspio dohvatiti počeo sam s njim svirati i onda me malo naučio i krenuli smo jednostavnim stvarima poput „Ježeve kućice“ i sličnih takvih pjesama. Onda sam krenuo u Glazbenu školu i učio svirati gitaru kao glazbeni instrument , što sam htio oduvijek, a uz to naučio sam još svirati i klavir i to sam završio. Također, išao sam i na operno pjevanje kod prof. Marice Pernar kojoj se zahvaljujem što me naučila tehnici pjevanja.“

Izrazio je i želju daljnjeg bavljenja glazbom, jer piše i pjesme, odnosno kantautor je i uglazbljuje ih, te bi volio da neke poznate osobe možda nekada i kupe poneku njegovu pjesmu i onda da se i sam počne profesionalno baviti pjevanjem, što mu je ustvari životni san.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.