Trgovina Goga
Lozančić: Vatrogastvo je spremno za reorganizaciju Lozančić: Vatrogastvo je spremno za reorganizaciju
Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić pohvalio je sve službe koje su se borile s katastrofalnim požarima te istaknuo da je... Lozančić: Vatrogastvo je spremno za reorganizaciju

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić pohvalio je sve službe koje su se borile s katastrofalnim požarima te istaknuo da je vatrogastvo spremno za ozbiljnu reorganizaciju.

Podsjećamo kako je na 48. sjednici Vlade, održanoj 20. srpnja ove godine, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić naglasio problem nedovoljno dobre komunikacije prema predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović te prema Vladi.

Na istoj sjednici najavio je snimanje situacije u sustavu te analizu koja će pokazati gdje treba nešto poboljšati. “Napomenuo bih da će završno izvješće o požaru biti napravljeno nakon svih analiza, kad završi požarna sezona u listopadu, kada ćemo analizirati sve požare, pa i ovaj, a posebni naglasak stavit ćemo na preventivu. Moramo vidjeti što preventivno možemo učiniti tijekom godine.”, poručio je Lozančić te dodao kako strategija sigurnosti omogućava snimanje situacije u sustavu civilne zaštite i kako namjeravaju napraviti analizu i vidjeti gdje treba nešto poboljšati.

Komentari

Antonija Radošević Novinar / Voditelj

Trenutno kod nas na jednogodišnjem stručnom osposobljavanju. Novi glas u našem eteru. Nakon završenog studija komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu, Tonka, kako je svi rado zovemo, postaje dio našeg tima. Odlučna, odgovorna, spremna na izazove koje donosi ovaj posao, ali i s odličnim smislom za humor, svakako je jedno veliko osvježenje kako nama, tako i našim slušateljima i čitateljima.