Lozančić: Vatrogastvo je spremno za reorganizaciju Lozančić: Vatrogastvo je spremno za reorganizaciju
Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić pohvalio je sve službe koje su se borile s katastrofalnim požarima te istaknuo da je... Lozančić: Vatrogastvo je spremno za reorganizaciju

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić pohvalio je sve službe koje su se borile s katastrofalnim požarima te istaknuo da je vatrogastvo spremno za ozbiljnu reorganizaciju.

Podsjećamo kako je na 48. sjednici Vlade, održanoj 20. srpnja ove godine, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić naglasio problem nedovoljno dobre komunikacije prema predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović te prema Vladi.

Na istoj sjednici najavio je snimanje situacije u sustavu te analizu koja će pokazati gdje treba nešto poboljšati. “Napomenuo bih da će završno izvješće o požaru biti napravljeno nakon svih analiza, kad završi požarna sezona u listopadu, kada ćemo analizirati sve požare, pa i ovaj, a posebni naglasak stavit ćemo na preventivu. Moramo vidjeti što preventivno možemo učiniti tijekom godine.”, poručio je Lozančić te dodao kako strategija sigurnosti omogućava snimanje situacije u sustavu civilne zaštite i kako namjeravaju napraviti analizu i vidjeti gdje treba nešto poboljšati.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.