Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
operetaadvent19te4

Mala božićna opera u sklopu Adventa u Petrinji

PETRINJA – U sklopu manifestacije „Advent u Petrinji“ u Župnoj crkvi Svetog Lovre u Petrinji građani su imali priliku uživati u maloj božićnoj operi „Minnesanger & Hrvoje Sekulić“. O čemu se zapravo radi, otkriva nam sam Hrvoje Sekulić.

„Pri Udruzi specijalnih postrojbi glavnog stožera u kojoj sam ja bio prije, bilo je više smjerova ljudi, više smjerova struka, među njima sam bio i ja, glazbene struke. Kako je bio veliki prostor, mi se nismo htjeli ugasiti kao neke druge udruge, ja sam osmislio projekt, obrazovni, da se u tim velikim prostorima napravi jedan obrazovni mali centar koji bi išao u smjeru solo pjevanja, harmonije, solfeggia i to se upravo dogodilo“, rekao je uvodno Sekulić te dodaje kako se iz toga izrodila ideja za jednim vokalnim ansamblom koji bi podržao sve manifestacije što se tiče braniteljskih udruga.

„Tako smo osnovali ansambl i moja zamisao je bila da pozovem svu djecu branitelja koja su školovana u taj ansambl. Poslije toga su počeli zvoniti telefoni i djeca su se počela javljati. Tako se rodila izvanredna ideja da napravimo jedan domoljubno sakralni smjer od tih glasova i jedan drugi, malo komercijalniji, operni kolaži popularni svjetskih skladbi i velikih hitova hrvatski opera i opereta, da promoviramo nešto što ja naše, da podržimo ono što je naše i što je hrvatsko“, dodaje Sekulić i ističe kako su takvu ideju predložili brojnim turističkim zajednicama diljem Hrvatske.

„Nismo za bacit, možemo naprijed ići, imamo stručnih i mladih ljudi, želio sam prvenstveno da s tim potaknem mlade ljude da dođu ovdje u taj veliki prostor, specijalni prostor Bojne Frankopan i da to bude odrazna točka da oni ne idu izvan zemlje“, istaknuo je Sekulić te dodaje kako su za petrinjsku publiku pripremili šaroliki opus pjesama, božićnih klasika te dijelova iz poznatih opera. Na kraju najavljuje kako u nadolazećim danima pripremaju i poseban program povodom Valentinova, kao i program „Djeca branitelja za djecu Hrvatske“, jedan niz domoljubno-sakralnih koncerata, kao što pripremaju „Golden hits of Croatian opereta & opera“.

Program u sklopu Adventa u Petrinji ide dalje te vas tako večeras u 19 sati u petrinjskom Gradskom parku očekuje koncert grupe Neki to vole vruće.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X