Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vid-stra

Malonogometnim turnirom počela proslava sv. Vida u Strašniku

STRAŠNIK – Malonogometnim turnirom počela je dvodnevna proslava sv. Vida u Strašniku, nebeskog zaštitnika ovog petrinjskog naselja.

Prije početka potporu im je došao dati i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, te je pohvalio njihove aktivnosti: „Mogu reći da je Strašnik odlično organizirano mjesto i imaju svoju bogatu kulturu, tradiciju i običaje i mislim da se taj dio ne treba bojati, jer oni su ustvari iznikli iz Domovinskog rata baš kao Feniks budući je ovdje, kada smo došli 95. godine, bilo veliko zgarište. Ponos koji ovdje čovjek ima, sve obitelji koje su se vratile i kada vidimo neke klince i ovo igralište, blagdan sv. Vida je jedna vrsta blagoslova i taj duhovni život i sadržaj koji imaju sastavni je dio njihovih života. Ustvari oni su čuvari svega onoga što proizvode, a ovdje imamo jako vrijedne obiteljske poljoprivredne gospodarstvenike kao i dobro organizirane ostale udruge, pogotovo Vijeće Mjesnog odbora koji nas uvijek dočekaju uz svoje poznato gostoprimstvo, oni stvarno vole sve ljude i svi smo dobrodošli. Zato i ovaj malonogometni turnir neka protekne u natjecateljskom duhu i neka dadu sadržaj zajedništva, jer ovakva okupljanja su izuzetno važna za mlade ljude.“

Unatoč kiši bilo je zainteresiranih za održavanje malonogometnog turnira što je potvrdio i Josip Pejaković, član Vijeća Mjesnog odbora Strašnik: „Bili bi zadovoljniji da je vrijeme malo bolje, ali što možemo, pokušat ćemo to obilježiti i uz kišu, a nadamo se da će iduće godine biti bolje. Dali smo si truda i kao predstavnik Vijeća zadovoljstvo mi je reći da kod nas ima dosta mladih, oko 33 člana, što osnovno i srednjoškolaca i starijih od 20 godina. Stvarno, dečki su vrijedni i uvijek što zamislimo to i ostvarimo, a nećemo posustati i radit ćemo i dalje. Imamo još mnogo planova i za selo i za ovo igralište, odnosno ima puno prostora za rad, a nas ima.“

Na turniru su nastupile četiri momčadi, igralo se po sistemu svako sa svakim, a rezultati su:

TETA DILETA – DUMAČE 5:5

STRAŠNIK – BADELOVI IGRAČI 2:0

STRAŠNIK – DUMAČE 2:7

BADELOVI IGRAČI – TETA DILETA 4:2

STRAŠNIK – TETA DILETA 3:3

DUMAČE – BADELOVI IGRAČI 1:7

za 3. mjesto: STRAŠNIK – TETA DILETA 1:2

za 1. mjesto: DUMAČE – BADELOVI IGRAČI 6:5

Konačni poredak je: 1. DUMAČE, 2. BADELOVI IGRAČI 3. TETA DILETA.

Proslava blagdana bit će nastavljena u nedjelju, 21. Lipnja, od 12.30 sati, polaganjem vijenaca, svetom misom i kulturno-umjetničkim programom.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X