Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
pss-n

Marko Badrić, stari je novi predsjednik Petrinjskog sportskog saveza

PETRINJA – Marko Badrić, stari je novi predsjednik Petrinjskog sportskog saveza, za slijedeće četverogodišnje razdoblje, jednoglasno je odlučeno na Redovnoj izbornoj skupštini PSS-a, dok su za dopredsjednike izabrani Zoran Raič i Robert Ramušćak.

Osim toga izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora u kojem su uz predsjednika i dopredsjednike još: Goran Pešut, Zvonko Belošević, Dražen Vučić, Željko Tonković, Ivan Boras i Emir Trklja, te Nadzornog odbora u kojem su članovi: Joso Grahovac, Ivica Mioković i Ivan Begić.

Također, usvojena su i izvješća o realizaciji Programa rada i Financijskom poslovanju za 2019. godinu, kao i prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Petrinje za 2020. godinu.

Nakon provedenog Javnog poziva, Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa, u skladu s Kriterijima – bodovnoj listi Pravilnika utvrdilo je prijedlog visine sredstava za svakog pojedinog prijavitelja, što je usvojio Izvršni odbor Petrinjskog sportskog saveza.

Program javnih potreba u sportu za područje Grada Petrinje za 2020. godinu čini osam programskih područja s navedenim aktivnostima i djelatnostima.

Proračunom Grada Petrinje za 2020. godinu planirana su sredstva za provedbu Programa u ukupnom iznosu od 2.500.000,00 kuna, a za provedbu je zadužen Petrinjski sportski savez.

Na Skupštini su, također jednoglasno, u punopravno članstvo primljeni i novoosnovani klubovi: NK „Nogomet + Petrinja“ i Dodgeball klub „Banijske šare“, te su u Petrinjskom sportskom savezu sada 34 sportske udruge.

Nakon izbora stari-novi predsjednik Marko Badrić se zahvalio na novom povjerenju, te se osvrnuo i na učinjeno u proteklom razdoblju: „Mislim da smo u ove protekle četiri godine s Izvršnim  odborom smo učinili dosta velikih stvari što se tiče unapređivanja petrinjskog sporta, da smo mogli i više mogli smo, ali isto tako mogla je biti i gora situacija. Moram stvarno zahvaliti i gradonačelniku i svim gradskim vijećnicima koji su nam stvarno zadnje dvije godine transferima, odnosno Proračunom, omogućili ovako normalan i kvalitetan rad gdje smo ostvarili i ove uspjehe koje smo čuli u prethodnim izvješćima. Kada sam dolazio 2016. godine na mjesto predsjednika rekao sam da su mi cilj tri stvari. Prva je bila omasovljavanje sportskih klubova, odnosno uključivanje što više djece u njihov rad. Druga stvar je bila edukacija naših trenera i treća je bila poboljšanje materijalnih uvjeta rada za sve naše klubove i mislim da smo donekle i uspjeli u tome i da Petrinjski sportski savez prati i pripomaže kvalitetnom radu, edukaciji svih naših trenera koji žele i imaju potrebu raditi s djecom, ali isto tako imamo i nekoliko objekata koje smo i kroz Petrinjski sportski savez obnovili, odnosno izgradili u suradnji s Gradom i mislim da je to jedan kvalitetan napredak.“

Govorio je i što je u planu za slijedeće razdoblje: „Ono što je u ove slijedeće četiri godine nas očekuje, obzirom na doba koje nas je nažalost zadesilo prije nekoliko mjeseci, odnosno pandemija virusa Covid-19, nadam se da se to neće u velikoj mjeri odraziti na djelovanje naših članica, sporta i općenito života grada i da ćemo moći nastaviti ovaj rad donekle na ovim financijskim okvirima makar će biti nekog smanjivanja, ali se nadam da neće biti preveliko pa ćemo se uspjeti nekako uklopiti u sve ove financijske stvari. Također, očekuje nas i poboljšanje kvalitetnog kadra, edukacija svih sportskih djelatnika i nadam se, a to sam planirao i u proteklom mandatu i nikada nisam realizirao, ali trebamo što više dovoditi stručnjake iz različitih sportova koji bi ovdje pripomogli i pokazali neka svoja iskustva za unapređivanje kvalitete rada, prvenstveno s djecom, ali i s odraslima. Isto tako nikada nije dosta masovnosti, a masovnost je nešto što se onda iz te kvantitete stvara i kvaliteta, odnosno uključivanje još većeg broja djece u naše klubove. Rapidno nam pada broj djece, to je evidentno i nadam se da se ovom trenutačnom situacijom u svijetu, ovom pandemijom, neće taj trend opadanja bavljenja sportom nastaviti nego da će se taj trend malo i poboljšati, odnosno povećati jer vidjeli ste i sami da smo u ona dva mjeseca te izolacije, odnosno karantene najviše vapili za jednom stvari, a to je kretanje kao biološka potreba čovjeka. Svi su vježbali i trenirali i vidljivo je da je to ljudska potreba koja je neizbježna za zdrav život. Što se tiče sportskih objekata, svi klubovi koji su sada u možda u nekim lošijim uvjetima djelovanja, nadam se da ćemo i tu malo pripomoći kroz gradski Proračun i eventualno neke druge izvore financiranja, poput europskih fondova, pa bi se i na taj način poboljšala sportska infrastruktura.“

 

 

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X