Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
mazarglina

Mažar iz Gline: „Ono što me veseli je povećan broj zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem“

GLINA – U prostoru glinske Gradske uprave državni tajnik Središnjeg državnog reda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar održao je radni sastanak s glinskim gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem te sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem. Mažar je istaknuo kako je tema sastanka bila problematika stambenog zbrinjavanja na području Gline.

„Ono što svakako veseli je povećan broj zahtjeva za stambenim zbrinjavanjem, što pokazuje ne samo volju i želju ostankom na području Gline, nego i za povratkom. Ono što je bitno da Republika Hrvatska je prepoznala tu želju i volju ljudi i omogućila stambeno zbrinjavanje po povlaštenim uvjetima. Na području Gline, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje provodi niz aktivnosti, one su znatno povećane u zadnjih nekoliko godina i već danas daju rezultate“, rekao je Mažar.

Dodaje kako će do kraja ove godine stambeno zbrinuti kroz najam stanova ili dodjelu građevinskom materijala, ukupno 28 obitelji na području Gline, a još pet obitelji bit će zbrinuto početkom sljedeće godine.

„Govorili smo o potrebi za kadrovskim stanovima, što svakako pokazuje jedan novi smjer, smjer ostanka i visokokvalificiranih mladih ljudi. U dogovoru i razgovoru sa gradonačelnikom, sljedeći tjedan ćemo održati radni sastanak u Zagrebu gdje ćemo osigurati jedan broj kadrovskih stanova koji će se podijeliti do kraja ove godine“, istaknuo je Mažar te podsjeća kako je zahvaljujući novom Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima koji je stupio na snagu 1.siječnja ove godine, najam državnih kuća i stanova snižen.

„Ono što je pred nama je da ove i sljedeće godine obnovimo i saniramo što veći broj kuća i da svim ovim modelima, isporukom i dodjelom građevinskog materijala, novčanim potporama i sanacijom i adaptacijom stanova, izgradnjom zgrada i obnovom i sanacijom useljenih obiteljskih kuća i dodjelom praznih državnih kuća i državnog zemljišta, obiteljima koje žele se nastaniti na ovim područjima stvorimo jedan optimalan rezultat, dakle da u što kraćem vremenu što više obitelji koje žele živjeti ovdje dobiju tu mogućnost“, kazao je Mažar te dodaje kako ove godine imaju 40 zahtjeva na području Gline za stambeno zbrinjavanje, a 28 obitelji će do kraja godine biti zbrinuto.

Na kraju ističe kako su u svom proračunu za iduću godinu pripremili više od 25 milijuna kuna direktnih ulaganja na području Sisačko-moslavačke županije. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako proces stambenog zbrinjavanja na području naše županije u posljednjih nekoliko godina ide ubrzano.

„Još uvijek ima veliki broj zahtjeva za stambeno zbrinjavanje po raznim modelima, a ovdje na prostoru Gline osjeća se u zadnje dvije-tri godine još veća potreba za stambenim zbrinjavanjem iz razloga što ovaj grad ima industrijsku ekspanziju. Veliki broj institucija koje rade na ovim područjima ima potrebe za kadrovima. Dobar dio uposlenih dolazi iz drugih županija, iz ostalog dijela Hrvatske i u zadnje vrijeme pojavljuje se, što me raduje, veliki broj mladih obitelji koje žele ovdje zasnovati obitelj, dobiti radno mjesto, ali i riješiti svoje stambeno pitanje“, rekao je Žinić koji je također istaknuo kako su razgovarali o Domu za  starije i nemoćne u Glini, stanovima u Topuskom, kao i o problematici romske populacije u sisačkom naselju Caprag.

Foto: SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X