MIG-ovci u Top termama Topusko MIG-ovci u Top termama Topusko
TOPUSKO – U sklopu projekta „MIG III-Međugeneracijska integracija građana“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a koji je financiran od strane Ministarstva za... MIG-ovci u Top termama Topusko

TOPUSKO – U sklopu projekta „MIG III-Međugeneracijska integracija građana“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sufinanciran od strane Grada Siska, umirovljenici uključeni u projektne aktivnosti bili su na cjelodnevnom izletu u Topuskom.

Ovaj edukativni sportski te zabavni susret započeo je šetnjom mjestom uz povijesno informiranje o kulturnim znamenitostima ovog kraja. Direktor Turističke zajednice Općine Topusko Marko Butina umirovljenike je upoznao s raznim znamenitostima, vodio kroz park i dopratio do bazena.

Sunčan dan bio je idealan za opuštena druženja, razgovore, pjesmu, puno šale i smijeha. Za sudionike su bile osigurane i grupne vježbe u bazenu koje su bile odlično prihvaćene od umirovljenike.

Kako saznajemo od voditeljice „MIG III“ projekta dr. sc. Daše Poredoš Lavor, za umirovljenike su bili osiguran prijevoz autobusom, informiranje o kulturnim i povijesnim znamenitostima, ulazak na bazen, vježbe u bazen, ručak i večera, te društvene igre. „Partner na ovom projektu je Kino klub Sisak čiji su volonteri predvođeni Matijom Holjevcem isto bili s nama i snimili kratki film o ovom susretu. Na susretu je ukupno bila 51 osoba, od čega je bilo 45 umirovljenika, 4 volontera Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i dva volontera Kino kluba Sisak“, rekla je Poredoš Lavor.

Iz Građanske inicijative zahvaljuju se Turističkoj zajednici Općine Topusko i Top-termama na iskazanom kvalitetnom domaćinstvu i zanimljivoj ponudi usluga i aktivnosti sudionicima.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.