ZAGREB – Nakon što je kreditna agencija Moodys poboljšala izglede za hrvatski kreditni rejting, ministar financija Zdravko Marić je navedenu vijest ocijenio kao ohrabrenje...

ZAGREB – Nakon što je kreditna agencija Moodys poboljšala izglede za hrvatski kreditni rejting, ministar financija Zdravko Marić je navedenu vijest ocijenio kao ohrabrenje Vladi da nastavi s reformama. Marić ističe kako izvješće pozitivnim ocjenjuje rezultate i ostvarenja našeg gospodarstva u prošloj godini.

Moodys kao najvažnije ostvarenje ističe činjenicu da je prvi puta smanjen udio javnog duga u BDP-u, za što je, ističe Marić, uz gospodarski rast zaslužan i element aktivacije državne imovine, kao i smanjivanje deficita. Govoreći o proračunskom deficitu opće države u prošloj godini, uvjeren je kako će on iznositi 1 posto BDP-a.

Marić također podsjeća kako si je Vlada zadala i cilj povratak investicijskog rejtinga. Na pitanje kada očekuje podizanje investicijskog rejtinga, rekao je kako su to maksimalno tri godine što ovisi o brojnim čimbenicima.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.