Ministar obrane Damir Krstičević obišao i područje Letovanića Ministar obrane Damir Krstičević obišao i područje Letovanića
LETOVANIĆ – Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov sa suradnicima obišli... Ministar obrane Damir Krstičević obišao i područje Letovanića

LETOVANIĆ – Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov sa suradnicima obišli su poplavljeno područje Letovanića gdje su pripadnici Oružanih snaga angažirani na izgradnji nasipa i punjenju vreća s pijeskom.

Tom prigodom, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović upoznali su ministra Krstičevića i generala Šundova s trenutnim stanjem na području Letovanića zahvalivši pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava.

Obilazeći poplavljena područja ministar Krstičević je naglasio kako se imao priliku uvjeriti da na terenu vlada sinergija između lokalne zajednice i civilnih i vojnih institucija. „Najvažnija je sinergija, solidarnost i zajedništvo koje je prisutno ovdje na terenu“, rekao je ministar Krstičević.

Pohvalio je angažman vojnika, dočasnika i časnika istaknuvši: „Hrvatska vojska je uvijek na raspolaganju svome narodu. Ovo što čine u korist zaštite privatne i državne imovine je zaista ponos svih nas“.

Također, ministar je najavio da će se i dalje pratiti razvoj situacije na terenu i pravovremeno poduzimati sve mjere kako bi se situacija što prije normalizirala. „Sve raspoložive snage stavit ćemo na raspolaganje i pomoći lokalnoj zajednici i ugroženom stanovništvu“, zaključio je Krstičević.

Trenutno je na području Sisačko-moslavačke županije angažirano 102 pripadnika Hrvatske kopnene vojske i to na području Letovanića 52 pripadnika s tri kamiona, u Petrinji 21 pripadnik s dva kamiona i jednim amfibijom, a na  području Hrvatske Kostajnice angažirano je 29 pripadnika HKoV-a s dva kamiona, jednim amfibijom i dva čamca.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.