Misa večere Gospodnje u Petrinji Misa večere Gospodnje u Petrinji
PETRINJA – U župnoj crkvi sv.Lovre održana je misa Večere Gospodnje. Misno slavlje je služio kapelan Hrvoje Zovko koji je u propovijedi progovorio o... Misa večere Gospodnje u Petrinji

PETRINJA – U župnoj crkvi sv.Lovre održana je misa Večere Gospodnje. Misno slavlje je služio kapelan Hrvoje Zovko koji je u propovijedi progovorio o Isusovoj gesti pranja nogu svojim učenicima.

Oni su razmišljali o tome tko je najveći i zato se nitko od njih nije ustao od stola kako bi oprao ruke ostalima. Isus ustaje i pere im ne ruke, nego noge. Isus razmišlja drugačije. „Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj. I tko god hoće da među vama bude prvi, neka vam bude sluga.“

„Iako su ovo, garantiram vam, dvanaest najčišćih nogu u Petrinji, oprat ću ih po uzoru na Isusovu gestu.“, rekao je duhovito prije samog čina pranja nogu kapelan Zovko.

Danas na Veliki petak obred počinje u 17 sati dok će Vazmeno bdijenje u crkvi sv.Lovre biti s početkom u 20 sati.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.