Misna slavlja na Uskrs Misna slavlja na Uskrs
PETRINJA – Uskrs je.Brojni vjernici sudjelovali su u misnim slavljima. U crkvi sv.Lovre jutarnje misno slavlje predvodio je kapelan Hrvoje Zovko. U propovijedi je... Misna slavlja na Uskrs

PETRINJA – Uskrs je.Brojni vjernici sudjelovali su u misnim slavljima. U crkvi sv.Lovre jutarnje misno slavlje predvodio je kapelan Hrvoje Zovko.

U propovijedi je uz ostalo naglasio kako je Isus pobijedio uzevši na sebe sve grijehe. Na početku je pitao: „Da li dobijete više čestitki za Uskrs ili za Božić? Ako se Bog za nas utjelovio, a nije za nas pobijedio smrt, onda od tog nemam puno koristi.“, rekao je Zovko i nastavio:

Nakon misnog slavlja održan je tradicionalni blagoslov hrane.

Središnje misno slavlje predvodio je župnik Josip Samaržija. Prije misnog slavlja održana je svečana procesija kroz gradski park u kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Darinko Dumbović, predsjednica Gradskog vijeća Magdalena Komes, gradski vijećnici, predstavnici udruga i brojni drugi vjernici. 

Uoči Uskrsa održan je obred Vazmenog bdijenja.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.