Mladež DVD-a Mošćenica prva na KUP-u „Sveti Lovro“ u Mikloušu Mladež DVD-a Mošćenica prva na KUP-u „Sveti Lovro“ u Mikloušu
MIKLOUŠ/MOŠĆENICA – Dobrovoljno-vatrogasno društvo Miklouš, u mjestu kraj Čazme, bio je organizator 2.KUP-a „Sveti Lovro“ koji je održan proteklog vikenda i na kojem su... Mladež DVD-a Mošćenica prva na KUP-u „Sveti Lovro“ u Mikloušu

MIKLOUŠ/MOŠĆENICA – Dobrovoljno-vatrogasno društvo Miklouš, u mjestu kraj Čazme, bio je organizator 2.KUP-a „Sveti Lovro“ koji je održan proteklog vikenda i na kojem su nastupili i mladi članovi DVD-a „Mošćenica“ sa svojom jednom ekipom, odnosno desetinom te su osvojili 1.mjesto i pokal organizatora u kategoriji muškog podmlatka. Natjecanje je okupilo 15 ekipa iz svih dijelova Hrvatske, a upravo su mali Moščenićani stari od 6 do 12 godina, osvojili 1.mjesto.

Mladež DVD-a Mošćenica izvodila je vježbu na brentačama prema važećem pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice, a u pratnji malih vatrogasaca bile su i tri voditeljice (Aleksandra Komljenović, Josipa Capa, Kristina Pavičić), zapovjednik (Davor Mlinarić) i predsjednik DVD-a Mošćenica (Boro Pavičić). Kako ističu iz DVD-a, ovo im je već treći pokal kojeg su osvojili.

Mladi vatrogasci ne miruju, već se pripremaju za novo natjecanje koje će biti održano sljedećega vikenda. DVD Mošćenica broji ukupno 35 djece u dobi od 6 do 12 godina i tijekom ljetnih mjeseci odrađuju niz županijskih natjecanja i KUP-ova. Uz svakodnevne treninge i pripreme, kažu, uspjeh mora doći.

„Trenutno nam je najveći problem oprema jer radimo i vježbamo s posuđenim brentačama od drugih DVD-a koje onda moramo vraćati. Od ostale opreme sve što smo mogli kupili smo vlastitim sredstvima. Drugi problem koji nam otežava rad je i prekopano igralište gdje treniramo. Djeca zbog toga trče po polomljenom asfaltu i rupama“, ističu iz DVD-a Mošćenica.

No ipak dodaju kako ih ništa od navedenog ne sprječava i koči u daljnjem postizanju uspjeha za Mošćenicu i njihovo Dobrovoljno-vatrogasno društvo, a iz DVD-a vjeruju kako će veliki dio ove mladeži danas-sutra postati profesionalni vatrogasci.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.