Mladi biskupije boravili na Malom Lošinju Mladi biskupije boravili na Malom Lošinju
MALI LOŠINJ – Mladi Sisačke biskupije već tradicionalno su boravili od 2. do 9. srpnja 2018. godine na animatorskom ljetu u Domu svetog Martina... Mladi biskupije boravili na Malom Lošinju

MALI LOŠINJ – Mladi Sisačke biskupije već tradicionalno su boravili od 2. do 9. srpnja 2018. godine na animatorskom ljetu u Domu svetog Martina na Malom Lošinju s povjerenikom za Pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem. Buduće mlade animatore animiralo je troje animatora iz Zajednice Kursiljo.

Dan su započinjali jutarnjom molitvim , a nastavljali katehezama posvećenima blaženom Alojziju Stepincu: duhovnom pozivu, braku, solidarnosti, dostojanstvu, čistoći te životu za drugoga. Nakon ručka slijedilo je slobodno vrijeme druženja kroz zabavne i natjecateljske igre. Svakodnevno su slavili Euharistiju kao centar dana. Krunicu su najčešće molili navečer od rive do planine.

U petak 6. srpnja pošli su na  slavlje Svete mise u gradu Lošinju, a poslije ih je župnik domaćin, don Robert Zubović upoznao s poviješću i životom župe. U nedjelju, mladi su zaplovili brodom na otok Susak gdje ih je dočekao župnik don Tomislav Debelić. Nakon slavlja Svete mise uslijedio je mali predah, a potom duga igra picigina na plaži kao stvorenoj za to. Te večeri imali su oproštajnu večeru i ples anđela. Emocija nije nedostajalo.

Svima je bilo jako lijepo i žao što moraju otići. Upoznali su puno novih ljudi i sklopili nova prijateljstva koja će trajati još dugo. Pošto su dočekali prvu skupinu mladih iz zagrebačke nadbiskupije, sisački mladi zaputili su se natrag u stvarnost s obnovljenim pogledom na svijet.

Povjerenik, vlč.Grbešić, poželio je na kraju mladima da nastave biti u svojim župama evanđeoska novost baš onako kako su to proteklih dana posvjedočili Lošinjanima kroz molitvu te zaraznu radost i pjesmu na trgovima i ulicama grada. Mladi se pripremaju za hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj 17. i 18. kolovoza, te na veliko hodočašće mladih sisačke biskupije u Goru, 29.rujna.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.