Mladost i Bistra u derbiju kola podijelili bodove Mladost i Bistra u derbiju kola podijelili bodove
PETRINJA – U derbiju 6. kola, treće i drugoplasirane momčadi, Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb, nogometaši petrinjske Mladosti ugostili su momčad Bistre, a... Mladost i Bistra u derbiju kola podijelili bodove

PETRINJA – U derbiju 6. kola, treće i drugoplasirane momčadi, Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb, nogometaši petrinjske Mladosti ugostili su momčad Bistre, a susret je okončan bez pobjednika – 1:1.

Početno ispitivanje snaga trajalo je do 19. minute kada su domaći ozbiljnije zaprijetili preko Baćana s desne strane i ubacivanja lopte na „peterac“ gdje je Špišić nije najbolje primio i na taj način nije uspio ugroziti vratara Đurđeka, a gosti su uzvratili odmah u 25. minuti kada je Špišić, nakon starta Šutala, tražeći prekršaj na sredini igrališta izgubio loptu koja je na kraju, na rubu kaznenog prostora, došla do Smolčića koji nije propustio prigodu matirati vratara Kovačevića. Nakon toga isti igrač, u 32. minuti, pokušao je također s ruba 16-erca, ali ovaj puta Kovačević je loptu lako ukrotio, a onda su se Petrinjci preselili na polovicu gostiju i u 37. minuti Špišić je iz slobodnog udarca s desne strane ubacio upotrebljivu loptu u kazneni prostor gdje je nakon izbacivanja na 16 metara došla do Krmpotića koji je naciljao tik iznad vratnice, a u 40. minuti vratar Đurđek je bio na mukama kada je najprije morao odbiti loptu nakon udarca Matića, te odmah potom i Krmpotića. U samom finišu prvog dijela, u 44. minuti, Baćan se ponovo probio po desnoj strani i na prvoj vratnici pronašao Jandrića u naletu, međutim lopta je odletjela izvan okvira, dok je u posljednjoj minuti za goste pokušao Marić s ruba 16-erca, ali lopta je završila u naručju vratara Kovačevića.

Drugi dio počeo je sličnom situacijom kada je Tomislav Kukec u 49. minuti dobro potegnuo iz daljine, s 25 metara, ali i ovaj puta lopta je završila u naručju domaćeg vratara, a nova prilika za goste stvorena je i u 56. minuti kada se Josip Matošević našao sam na deset metara pred domaćim vratima međutim vratar Kovačević i ovaj puta ostao je posljednja prepreka. Odmah u slijedećoj minuti uzvratili su i domaći duplim pasom Krmpotića i Špišića, te u konačnici izbacivanjem lopte izvan igrališta vratara Đurđeka. U 60. minuti kod Bistrana su na rubu 16-erca kombinirali Smolčić i Josip Matošević koji je za nekoliko centimetara naciljao loptu pokraj vrata, dok je u 74. i 75. minuti vratar Kovačević s dvije efektne intervencije sačuvao svoju mrežu nakon dobrih udaraca Smolčića i Šteke. Nakon toga završna uzbuđenja preselila su se na suprotnu stranu što su Petrinjci na kraju materijalizirali u posljednjim sekundama kada je Špišić uposlio Baničeka čiji je prodor unutar kaznenog prostora prekršajem zaustavio Grozdek i sudac Knežević je pokazao na bijelu točku, a do sada uspješan realizator vratar Kovačević naciljao je vratnicu od koje se lopta odbila do Baničeka koji ju je zakucao u mrežu.

Ostali rezultati 6. kola su:

TONDACH (Bedekovčina) – SAMOBOR 0:1

VRAPČE – MOSLAVINA (Kutina) 2:0

DINAMO (Odranski Obrež) – CROATIA (Hrastje) 2:0

ZELINA (Sv.Ivan Zelina) – SEGESTA (Sisak) 3:0

ODRA – GRADIĆI 2:0

GAJ MAČE – SAVA STRMEC 1:0

MLADOST (Zabok) – KARLOVAC 1919 1:1

Trenutni poredak je: 1. BISTRA 14 (+9), 2. GAJ MAČE (-1) 13 (+10), 3. MLADOST 13 (+5), 4. VRAPČE (-1) 12 (+7), 5. ZELINA 11 (+7), 6. TONDACH 10 (+1), 7. DINAMO 9 (+3), 8. ODRA 8 (+4), 9. SAVA STRMEC 6 (+2), 10. GRADIĆI 6 (-3), 11. CROATIA (-1) 6 (-2), 12. MLADOST (Z) 6 (-3), 13. SEGESTA 6 (-5), 14. SAMOBOR 4 (-10), 15. KARLOVAC 1919 3 (-10), 16. MOSLAVINA 0 (-14).

U idućem, 7. kolu, u nedjelju, 30. rujna, nogometaši petrinjske Mladosti gostovat će kod momčadi Gradići, a susret će početi u 16 sati.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.