Mladost i Zelina podijelili bodove bez pogodaka Mladost i Zelina podijelili bodove bez pogodaka
PETRINJA – U 13. kolu Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb nogometaši petrinjske Mladosti ugostili su momčad Zeline, a susret je okončan bez pobjednika... Mladost i Zelina podijelili bodove bez pogodaka

PETRINJA – U 13. kolu Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb nogometaši petrinjske Mladosti ugostili su momčad Zeline, a susret je okončan bez pobjednika i pogodaka – 0:0.

Nakon što su parkirali autobus kojim su stigli u Petrinju Zelinčani su se iskrcali i na utakmici igrački parkirali u i oko svog kaznenog prostora odlučni u namjeri sačuvati svoju mrežu, a bez prevelikih ambicija ugroziti protivničku. Na kraju im se to isplatilo, jer je tijekom utakmice bilo očito da su došli po bod koji su na kraju i osvojili.

Na suprotnoj strani Petrinjci su pokušavali, ali nisu pronalazili načina kako ostvariti nešto više preko postavljenog bedema. U prvih 45 minuta, dok je u igri bio domaći glavni kreator Špišić, a koji je napustio igru zbog ozljede, viđeno je nekoliko pokušaja. Prvi od njih bio je u 20. minuti kada se u sredini kaznenog prostora lopta odbila Krmpotiću na pet metara, međutim njegov pokušaj je blokiran i lopta je preko vrata završila izvan igrališta. U 23. minuti Drljača je od Bezića dobio odličnu dubinsku loptu na lijevoj strani kada je gađao donji desni kut gostujućeg vratara, ali Jurić-Bare ju je vršcima prstiju izbacio izvan igrališta. Nakon toga, u 33. minuti, Špišić je sličnom dubinskom loptom na deset metara pronašao Hrnčevića koji je pucao iz prve, a Jurić-Bare i ovom prigodom lijepom paradom je spasio svoju mrežu. U samom finišu prvog dijela, u 41. minuti, Petrinjci su imali još jedan pokušaj u akciji Hrnčevića i Krmpotića nakon čijeg je udarca s 20-ak metara gostujući čuvar mreže loptu bez problema ukrotio.

Drugi dio bio je daleko siromašniji, a bilježimo tek prvi i jedini pokušaj gostiju u 48. minuti kada je Saez izveo slobodni udarac s 25 metara, međutim lopta čak nije išla niti u okvir nego je tik uz desnu vratnicu završila izvan igrališta, dok su Petrinjci i dalje pokušavali sa svih strana, a jedan takav zbio se pri samom kraju susreta kada je Bezić oboren s unutarnje strane na rubu kaznenog prostora, međutim sudac Hrgović je bio u neposrednoj blizini i nije smatrao da je takva situacija za najstrožu kaznu.

Ostali rezultati 13. kola su:

MOSLAVINA(Kutina) – ODRA 1:2

SAMOBOR – SEGESTA(Sisak) 0:3

TONDACH(Bedekovčina) – DINAMO(Odranski Obrež) 2:2

– nedjelja, 11.11.2018. –

SAVA STRMEC(Strmec Samoborski) – CROTIA(Hrastje)

BISTRA(Bistra Donja) – KARLOVAC 1919

GRADIĆI – MLADOST(Zabok)

GAJ MAČE – VRAPČE(Zagreb)

Trenutni poredak je: 1. VRAPČE (-1) 28, 2. GAJ MAČE (-1) 25, 3. MLADOST 23, 4. DINAMO 22, 5. BISTRA (-1) 22, 6. ZELINA 22, 7. SEGESTA 22, 8. ODRA 19, 9. KARLOVAC 1919 (-1) 18, 10. MLADOST (Z) (-1) 16, 11. TONDACH 16, 12. CROATIA (-1) 14, 13. MOSLAVINA 10, 14. SAVA STRMEC (-1) 9, 15. SAMOBOR 7, 16. GRADIĆI (-1) 6 bodova.

U idućem, 14. kolu, u nedjelju, 18. studenoga, od 10 sati, nogometaši petrinjske Mladosti gostovat će kod momčadi Mladosti u Zaboku, a za navijače i ovom prigodom bit će organiziran besplatni autobusni prijevoz na utakmicu.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.