Mladost „petardom“ u poluzavršnicu KUP-a NS SMŽ Mladost „petardom“ u poluzavršnicu KUP-a NS SMŽ
PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u četvrtzavršnici KUP-a Nogometnog saveza sisačko-moslavačke županije, ugostili su momčad Una-Mladost iz Hrvatske Dubice od koje su bili bolji... Mladost „petardom“ u poluzavršnicu KUP-a NS SMŽ

PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u četvrtzavršnici KUP-a Nogometnog saveza sisačko-moslavačke županije, ugostili su momčad Una-Mladost iz Hrvatske Dubice od koje su bili bolji 5:0.

Petrinjci su poveli već u 9. minuti kada je Cerjak na desnoj strani petom ubacio loptu pred gostujuća vrata gdje ju je, sagnuvši se, Gajdek propustio do Jandrića kojem s desetak metara nije bilo teško matirati gostujućeg vratara Milardića. Odmah u 12. minuti Jandrić je ponovo iz blizine bio u prigodi kada je promašio loptu na dodavanje Matića s desne strane, ali u konačnici je došla do Papića koji je odmah gađao donji desni kut gostujućeg čuvara mreže koji je nogom ipak uspio spasiti najgore. Nakon toga, u 15. minuti Gajdek je dugom loptom, s 30 metara, uposlio Papića na rubu kaznenog prostora, ali pogodio je samo vratnicu od koje se lopta odbila izvan igrališta. U 17. i 25. minuti ponovo se istaknuo gostujući vratar neutraliziravši dobre pokušaje Gajdeka i Jandrića, ali bio je nemoćan u 27. minuti u akciji, s lijeva na desno, Baničeka, Matića i na kraju Jandrića za povećanje vodstva na 2:0. U 30. minuti Papić je ponovo dobro pucao s ruba 16-erca pod samu vratnicu, ali Milardić je vršcima prstiju izbacio loptu izvan igrališta, a po treći puta kapitulirao je u 36. minuti nakon hat-tricka Jandrića koji je pospremio loptu u mrežu koja mu se u sredini kaznenog prostora odbila na nogu nakon udarca Cerjaka i bloka gostujućih igrača. Pri kraju prvog dijela, u 40. minuti, Papić je još jednom pokušao s ruba kaznenog prostora, ali Milardić je i ovaj puta bio uspješniji izbacivši loptu iz svog donjeg desnog kuta.

U drugom dijelu, kada je prethodno sve već rezultatski bilo riješeno, nije bilo previše izglednih prigoda, ali ipak viđena su još dva lijepa pogotka. Najprije se u 60. minuti Dolovčak našao sam iza gostujuće obrane, zaobišao vratara Milardića i onda poentirao u nebranjenu mrežu, a u 70. minuti Gajdek je ulaskom u kazneni prostor započeo akciju koju je u nastavku okončao Cerjak poslavši loptu pod samu vratnicu. Između ta dva pogotka, u 67. minuti, zbio se i odličan udarac Drljače s 20 metara, ali isto tako i efektna obrana vratara Milardića.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.