Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
mak-mla

Mladost porazom okončala prvi dio prvenstva 3. HNL-Središte

ZAGREB – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 15. kolu Treće hrvatske nogometne lige – Središte, gostovali su kod momčadi Maksimira od koje su poraženi 4:1.

Već od samog starta domaći su nametnuli ritam koji Petrinjci nisu mogli pratiti i posljedica toga je uvjerljiva pobjeda, a nagovijestio ju je Tomšić u 9. minuti kada je bio precizan, pokraj živog zida, iz slobodnog udarca s 18 metara pogodivši gornji lijevi kut vratara Jurgana. Na sličan način pokušao je za goste uzvratiti Pavlović u 12. minuti, ali je domaći vratar Javor uspio uhvatiti loptu u svom gornjem desnom kutu. Nakon toga, u 29. minuti, Zagrepčani su „podebljali“ vodstvo kada se Bruno Špišić našao sam iza gostujuće obrane, zaobišao i vratara Jurgana, te poslao loptu u nebranjenu mrežu, a u 42. minuti isti igrač je ponovo bio strijelac nakon brze domaće akcije u kojoj mu je Abramović odlično asistirao s lijeve na desnu stranu pred gostujuća vrata.

Početak drugog dijela donio je kakvu-takvu nadu Petrinjcima kada je Viktor Špišić, u 50. minuti, bio precizan iz kaznenog udarca nakon što je prethodno Radošević bio nepropisno ometen u sredini kaznenog prostora, ali pet minuta kasnije ponovo su poentirali domaći kada si je Abramović, neometan ispred 16-erca, stvorio prostor za udarac i onda precizno matirao Jurgana. U 64. minuti domaći Špišić ponovo je bio u prigodi kada se stvorio sam ispred vratara Jurgana koji je loptu odbio ponovo do domaćeg napadača koji je u ponovljenom slučaju bio neprecizan i poslao je preko vrata. Do kraja susreta mogli su poentirati i Petrinjci, u 77. minuti, ali nakon bijega Filipovića po desnoj strani i dobrog udarca domaći vratar Javor bio je spreman i kod bliže vratnice izbacio je loptu izvan igrališta.

Ostali rezultati su:

JARUN – ZAGOREC 1:1

ŠPANSKO – VRBOVEC 1:0

HAŠK – KURILOVEC 0:0

PONIKVE – LUČKO 1:1

TRNJE – VRAPČE 2:2

BISTRA – VINOGRADAR 0:1

GAJ MAČE – DUGO SELO 3:0

Trenutni poredak je: 1. VINOGRADAR 34, 2. KURILOVEC 27, 3. MAKSIMIR 27, 4. MLADOST 27, 5. GAJ MAČE 21, 6. ZAGOREC 21, 7. JARUN 20, 8. PONIKVE 20, 9. LUČKO 19, 10. BISTRA 17, 11. ŠPANSKO 17, 12. VRAPČE 16, 13. DUGO SELO 16, 14. VRBOVEC 15, 15. TRNJE 15, 16. HAŠK 15 bodova.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X