Mladost s „pola tuceta“ pogodaka u slijedeće kolo KUP-a NS SMŽ Mladost s „pola tuceta“ pogodaka u slijedeće kolo KUP-a NS SMŽ
BUDAŠEVO – Nogometaši petrinjske Mladosti u 3. kolu KUP-a Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije gostovali su u Budaševu kod momčadi BSK-a od koje su bili... Mladost s „pola tuceta“ pogodaka u slijedeće kolo KUP-a NS SMŽ

BUDAŠEVO – Nogometaši petrinjske Mladosti u 3. kolu KUP-a Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije gostovali su u Budaševu kod momčadi BSK-a od koje su bili bolji 6:1.

Prvi su priprijetili domaći u 20. minuti samo na način što je Perković ubacio oštru loptu s desne strane pred gostujuća vrata, a u pokušaju Marovićevog izbacivanja dobila je čudnu putanju i u visokom luku završila je iza gornje vratnice. Nakon toga Petrinjci su počeli postavljati stvari na svoje mjesto i odmah u dvije minute usmjerili utakmicu na svoju stranu. Najprije je, u 22. minuti, Matić na rubu kaznenog prostora pronašao Krmpotića, a on dovoljno prostora za put lopti u mrežu iza vratara Barančeka. Odmah nakon toga, u 24. minuti, Špišić je pobjegao iza zadnje domaće linije i onda pronašao Matića u naletu koji je uspješno poentirao. Samo tri minute kasnije Petrinjci su došli i do trećeg pogotka, a ovaj puta Šandor je oborio Špišića u prodoru pred svojim vratima u sudac Marić je pokazao na bijelu točku odakle je, u vratarskom ogledu, petrinjski čuvar mreže bio uspješniji. Uz tri primljena pogotka domaći su u 31. minuti ostali i brojčano „tanji“ jer je u samo nekoliko sekundi Golić dva puta „požutio“, a potom i „pocrvenio“. U samom finišu prvog dijela, u 40. minuti, za Petrinjce je pokušao i Dolovčak odličnim i preciznim udarcem s 20 metara u donji desni kut vratara Barančeka koji je loptu ipak uspio ukrotiti, a nakon toga, u 43. minuti, i domaći su uspjeli doći do pogotka preko Bobinca koji je s 25 metara izveo slobodni udarac preko živog zida i uz samu njegovu desnu vratnicu svladao vratara Kovačevića.

Odmah na početku drugog dijela, u 49. minuti, Petrinjci su povećali prednost preko Papića, na asistenciju Baničeka, na 18 metara kada je lopta odsjela u gornjem lijevom kutu domaćeg vratara. Poslije toga domaći su uzvratili s dvije izgledne prigode kada se najprije, u 53. minuti, Perković probio po desnoj strani i na 12-13 metara pronašao Kusurana koji je bio za malo neprecizan i lopta je uz desnu vratnicu završila izvan igrališta, te u 56. minuti kada je Bobinac povukao loptu po lijevoj strani i onda na suprotnoj, na „petercu“ pronašao Tomislava Gajdeka kojeg je dobro pratio vratar Perić i blokirao loptu u svom donjem lijevom kutu. Što tada nisu uspjeli domaći jesu gosti pa se tako Matić u 68. minuti probio po lijevoj strani i na domaćem „petercu“ pronašao Baničeka koji je s(p)retno prebacio vratara Barančeka, dok je točku na „i“ postavio Baniček u 71. minuti u solo dionici na rubu kaznenog prostora i zakucavanjem lopte pod vratnicu za konačnih petrinjskih „pola tuceta“. Do kraja, u 85. minuti, još su domaći samo mogli ublažiti poraz, ali u akciji Bobinca po lijevoj strani i asistencije Perkoviću na 12-13 metara nakon čijeg udarca vratar Perić dobrom intervencijom nije dozvolio promjenu rezultata.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.