Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
oporba5022020

MOST-HSS-HSP nezadovoljni radom županijskog Stožera, Rosavec: „Krajnje odgovorno i ozbiljno radimo svoj posao“

SISAK – Dio oporbenih vijećnika iz redova MOST-a, HSS-a i HSP-a negoduju zbog toga što Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije nije zatražio odmah od Nacionalnog stožera ukidanje e-propusnica za kretanje građana unutar naše županije.

„Županijski stožer ne objavljuje redovno podatke. Vidimo da dnevnih podataka o stanju u županiji uglavnom nema na vrijeme. Pretpostavljamo da ni komunikacija s Nacionalnim stožerom nije puno bolja. Od samog početka je jasno da je župan Žinić neozbiljno shvatio situaciju pa je i sam kršio mjere, a dožupan Rosavac koji vodi krizni stožer županije je do sada pokazao da nije dorastao situaciji, kada je pri podjeli zaštitinih sredstava dozvolio da se zaobiđu privatni zdravstveni djelatnici i neke zdravstvene struke  koji ravnopravno podnose teret krize. I nije se očitovao na javne primjedbe. Stoga  realno nije bilo ni očekivati da oni nešto učine za stanovnike županije tijekom vikenda“, stoji u priopćenju ove tri oporbene stranke.

Smatraju kako je županijski Stožer neaktivan, neinventivan i ne prepoznaje probleme niti daje prijedloge, već, kako ističu, pasivno čeka odluke Nacionalnog stožera. „Izgleda da Krizni stožer u Sisačko-moslavačkoj županiji ne radi preko vikenda, za razliku od većine drugih županijskih stožera. Za njih je vikend ,stoga je preveliki napor razmišljati o svojim građanima. Umjesto da su već uputili zahtjev za slobodno kretanje unutar županije, ali i počeli razmišljati o budućem prijedlogu da se otvori koridor prema Zagrebu, jer za gospodarstvo, poljoprivredu pa i obične građane, mogućnost izbora i kupovine poljoprivrednih proizvoda, građevinskog materijala, reprometerijala i drugih neophodnih proizvoda je od velikog značaja, župan i naš stožer odmaraju“, zaključuju u svom priopćenju.

Kako na priopćenje oporbe, tako i na brojne ostale reakcije po pitanju e-propusnica, reagirao je na konferenciji za medije i načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec. „Ovaj Stožer uvijek je poštivao odluke struke i nikada niti župan niti ja kao načelnik Stožera nismo odluke donosili samovoljno i ishitreno. Tokom jučerašnjeg dana još uvijek je bilo mišljenje stručnih ljudi, odgovornih ljudi, na čelu sa dr.Brkićem koji su smatrali da ne treba žuriti i donositi takvu ishitrenu odluku. Siguran sam da se ništa značajno našim sugrađanima nije dogodilo u ova 24 sata kada je veliki broj ružnih riječi, pogrdnih naziva bilo upućeno spram župana ili mene. Mislim da krajnje odgovorno i ozbiljno radimo svoj posao, da nastojimo maksimalno služiti ovoj situaciji, a da  ćemo tako nastaviti i dalje u to budite sigurni i uvjereni“, rekao je Rosavec koji je unatoč ukidanju e-propusnica za kretanje na području naše županije ipak apelirao na građane da budu krajnje odgovorni jer bolest još nije završila.

„Odgovornost i spremnost ovog Stožera nam potvrđuje i činjenica da smo danas, dajem to u najavu, razmatrali čak i o mogućnosti potpisivanja Sporazuma sa Zagrebačkom županijom sa ciljem ostvarivanja i gospodarskih i drugih aktivnosti i djelatnosti omogućavanja našim sugrađanima da odlaze na posao i obavljaju sve što je potrebito. Naravno, takvu odluku ne može opet donesti ni Roman Rosavec, iako ima tu inicijativu, niti Ivo Žinić koji ju također podržava. Uputili smo na mišljenje takav prijedlog i na državni Stožer, ali i u našu epidemiološku službu. O dobivanju i takve suglasnosti, vjerujte da smo voljni izaći u susret, ali uvijek vodeći brigu i računa o našim sugrađanima i njihovom zdravlju koje je za sada najvažnije“, rekao je Rosavec.

Na pitanje otkuda su dolazile ružne riječi, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je odgovorio : „Mi radimo svoj posao. Mislim da ga radimo vrlo korektno, a uvijek će biti onih koji će pokušavati to malo i diskvalificirati i obezvrijediti, možda i ružno nazvati. Ali ja se ne bih osvrtao na njih. Posao koji radimo, radimo korektno, sve u cilju da ovaj problem i ovu krizu prođemo što je moguće jednostavnije. Naš cilj je da ovo što prije završi, da bude što manje posljedica i da krenemo normalno živjeti“, rekao je Žinić.

Konkretno, osvrnuo se i na priopćenje MOST-a, HSS-a i HSP-a. „Ja mislim da vi možete potvrditi potpuno suprotno da radimo, da smo vrlo aktivni, možda ponekad i previše u nekim trenutcima, ali ne obraćamo pažnju na takve stvari. Svojim ponašanjem, svojim aktivnostima potpuno suprotno možemo potvrditi“, dodao je Žinić.

Na samom kraju, načelnik Stožera Roman Rosavec je od daljnjih mjera koje će biti popuštene, naveo kako možemo uskoro očekivati otvaranje, pod strogo ugostiteljskim objektima, ugostiteljskih objekata.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X