ZAGREB – Predsjednik Sabora Božo Petrov (Most) izjavio je nakon sjednice Predsjedništva kako radna skupina Mosta i HDZ-a raspravlja o modelima povratka Ine Hrvatskoj....

ZAGREB – Predsjednik Sabora Božo Petrov (Most) izjavio je nakon sjednice Predsjedništva kako radna skupina Mosta i HDZ-a raspravlja o modelima povratka Ine Hrvatskoj. Dodao je kako je za Most vrlo važno pitanje ustavne zaštite pojedinih tvrtki od strateškog interesa, kako se ne bi ponovio “slučaj Ina”.

“Zajednička radna supina raspravlja o modelima i vjerujem da će javnost uskoro saznati sve što je potrebno napraviti kako bi se vratila Ina”, rekao je Božo Petrov.

“Ako će se govoriti o prodaji dionica HEP-a da bi se kupila Ina, Mostu je jako bitno da se Ustavom zaštite tvrtke koje raspolažu s nacionalnim dobrima, prirodnim resursima poput voda, šuma i energetike. U tom slučaju referendum o HEP-u ne bi ni bio potreban”, dodao je. Petrov je najavio da će se uskoro naći s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem s kojim će razgovarati o tom pitanju.

“S obzirom na ono što je izjavio gospodin Bernardić ne vidim da će to biti problem”, rekao je Petrov. Najavio je da će se na sjednici Sabora, koja počinje u utorak, naći 50 točaka. Osvrnuo se i na izbore u Mostu, koji će se najvjerojatnije održati 28. siječnja, te izrazio nadu da će imati protukandidata za mjesto predsjednika stranke.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.