Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
svetaobitelj-1_ww

Na blagdan Svete Obitelji u župi Preobraženja Gospodnjeg kršteno petero djece

PETRINJA – Na nedjelju Svete obitelji, 29.12. u župi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji župnik Damir Ceković je krstio petero djece: Anu i Ivu Marić, Matiasa i Gabriela Martića te Gabrielu Jakovljević koja je četvrto dijete u obitelji. Svečanu svetu misu je predvodio župnik vlč. Damir Ceković, a na oltaru su posluživali trajni đakon vlč. Vjekoslav Uvalić i akolit Kristijan Pezić. U propovijedi vlč Ceković je istaknuo da u obitelji na prvome mjestu moraju biti supružnici jedan drugome. Ako djeca vide ljubav i poštovanje među majkom i ocem onda će i oni razvijati ljubav i sklad u obitelji.

Vlč. Ceković je zaključio kako je cijela župna zajednica radosna što u svoje okrilje prima čak petero novih članova i kako je ovo veličanstveni dan za sve jer pet mališana postaje Kristovo dijete.

Ovim krštenjima je na jedan predivan način proslavljena svetkovina Svete obitelji, koja može biti uzor i primjer života za roditelje i kumove pri odgoju djece.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X