Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
ccc-glina

Na državnu završnicu SIM-a u malom nogometu plasirali su se PETRINJČICA-AC/DC i 10 APOSTOLA

GLINA/PETRINJA – Nakon izlučnih gradskih, održane su i županijske završnice malonogometnog natjecanja Coca Cola Cup-a u sklopu međunarodnih Plazma Sportskih igara mladih.

Natjecanje je održano u dvije dobne skupine: 2002. godište i mlađi, kojima je domaćin bila Glina, te 2005. godište i mlađi, kojima je domaćin bila Petrinja.

U Glini su kod 2002. god. i ml. nastupile četiri momčadi koje su igrale po sistemu svako sa svakim, a rezultati su:

KRALJ 100% – PEPSI LIMETA 0:1

PETRINJČICA-AC/DC – MJEŠANCI 4:0

KRALJ 100% – MJEŠANCI 6:2

PEPSI LIMETA – PETRINJČICA-AC/DC 2:2 (0:2 – 7m)

KRALJ 100% – PETRINJČICA-AC/DC 1:4

MJEŠANCI – PEPSI LIMETA 1:4

Konačni poredak je: 1. PETRINJČICA-AC/DC 7 (p-7m), 2. PEPSI LIMETA 7, 3. KRALJ 100% 3, 4. MJEŠANCI 0 bodova.

U Petrinji u kategoriji 2005. god. i ml. sudjelovalo je šest momčadi koje su bile raspoređene u dvije skupine čiji su pobjednici igrali za konačni poredak i plasman na državnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu.

Prije početka natjecanja sve sudionike je, u ime domaćina, pozdravio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović: „Poslije Covida-19 i korone, koju smo, na neki način, zajednički proživjeli vi ste jedni od najhrabrijih koji danas pokazujete da je nogomet jedna od najljepših sporednih stvari na svijetu, a mi, kao Grad, nastojimo podržati ne samo nogomet nego i sve ostale sportove. Grad Petrinja je grad sporta, mnogih sportaša koji su nas promovirali po cijelome svijetu i zato smo ponosni na njih i na sve klubove koje imamo. Vi ste danas ovdje kao jedni mladi izaslanici svojih gradova i klubova i vi ste, ustvari, prijatelji sporta i danas-sutra ćete biti dobri primjeri i uzori neke nove generacije. Vi ste, ustvari, preuzeli odgovornost i ta odgovornost je da se natječete i zajednički pokažete što je ljubav prema sportu i da ponekad nije važno tko će pobijediti. Pobijedili ste danas ovdje zato što ste svi zajedno i dajete poruku za sport i da svi koji o vama vode brigu, a to mislim na vaše trenere, roditelje, obitelji koji su uz vas i koji vas potiču. Samo vam želim reći da ćemo vam biti podrška, sretan put do Splita i da se veselite kroz ovo zajedništvo kojim pokazujete da može dati samo sport.“

A – skupina

1. RAMCI

2. DENIJEVI SINOVI

3. CRNI TEAM

B – skupina

1. MOMCI SA SELO

2. MASTERCLASS

3. 10 APOSTOLA

Rezultati su:

CRNI TEAM – DENIJEVI SINOVI 1:0

MOMCI SA SELO – MASTERCLASS 4:2

RAMCI – DENIJEVI SINOVI 1:1 (2:0 – 7m)

10 APOSTOLA – MASTERCLASS 3:1

RAMCI – CRNI TEAM 4:1

MOMCI SA SELO – 10 APOSTOLA 1:8

– završnica –

RAMCI – 10 APOSTOLA 2:4

Na državnu završnicu, koja će biti održana u Splitu, 21. – 23. srpnja, plasirali su se PETRINJČICA-AC/DC (2002. god. i ml.) i 10 APOSTOLA (2005. god. i ml.).

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X