Share on facebook
Share on twitter
hzzsisak

Na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 11,5 posto

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem kolovoza ove godine u Sisačko-moslavačkoj županiji imali smo 9571 nezaposlenu osobu. Na godišnjoj razini, nezaposlenost je porasla za 11,5 posto, dok je u odnosu na mjesec prije, nezaposlenost manja za 0,9 posto.

Najviše nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 2652 osobe, u Petrinji je bez posla 1181 osoba, dok je u Kutini nezaposleno 1169 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Majur gdje je bez posla 71 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je povećana u gotovo svim gradovima i općinama, a smanjenje nezaposlenosti bilježi jedino Glina.

Tijekom kolovoza ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 595 osoba, od čega je najviše njih došlo iz prerađivačke industrije. Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 680 osoba, od čega se 566 osoba zaposlilo i to najviše u prerađivačkoj industriji.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X