Na kraju srpnja bez posla 8642 osobe Na kraju srpnja bez posla 8642 osobe
SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem mjeseca srpnja ove godine u evidenciji nezaposlenih bile su registrirane... Na kraju srpnja bez posla 8642 osobe

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem mjeseca srpnja ove godine u evidenciji nezaposlenih bile su registrirane 8 642 osobe, što je u odnosu na lipanj ove godine rast nezaposlenosti za 3,9 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost niža za 12,5 posto.

Najviše nezaposlenih je i dalje u Sisku gdje posao traži 2 494 osobe, u Petrinji je bez posla 1050 osoba, Kutini 1010 osoba, dok je najmanja nezaposlenost u Majuru gdje su bez posla 64 osobe. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u gotovo svim gradovima i općinama, a najveće smanjenje nezaposlenost zabilježeno je u Jasenovcu, Topuskom te Majuru.

Tijekom srpnja ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 1193 osobe, od čega je iz radnog odnosa došlo njih 716, najviše iz prerađivačke industrije. Iz evidencije nezaposlenih izašla je 871 osoba, od čega je zaposleno 615 osoba, najviše u prerađivačkoj industriji.

Gledano po ispostavama, tijekom srpnja ove godine u zapošljavanju na osnovi radnog odnosa predvodili su ispostava Sisak, Petrinja, Kutina i Novska. U programe aktivne politike zapošljavanja tijekom 2019.godine novouključene su 844 nezaposlene osobe.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.