Na našim prometnicama povećan broj smrtno stradalih i to za 500 posto Na našim prometnicama povećan broj smrtno stradalih i to za 500 posto
SISAK – Na tiskovnoj konferenciji u Policijskoj upravi sisačko-moslavačke županije istaknuto je kako su brojčani podaci što se tiče stanja u prometu alarmantni. Marijan... Na našim prometnicama povećan broj smrtno stradalih i to za 500 posto

SISAK – Na tiskovnoj konferenciji u Policijskoj upravi sisačko-moslavačke županije istaknuto je kako su brojčani podaci što se tiče stanja u prometu alarmantni. Marijan Brnad, voditelj Službe policije je istaknuo kako će upravo zbog toga još više poduzeti dodatne mjere u prometu.

„U proteklom razdoblju 2018.godine u odnosu na isto razdoblje 2017.godine na prometnicama PU sisačko-moslavačke povećan je broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama, znači sa smrtno stradalim osobama s 1 u 2017.godini na 5 u 2018.godini. Također nam je povećan i broj smrtno stradalih osoba isto za 500 posto, sa 1 na 6. Prometne nesreće s poginulima evidentirali smo na području Kutine tri, Siska jednu, Hrvatske Kostajnice jednu i Sunje jednu“, rekao je Brnad.

Ujedno iznosi i alarmantne podatke što se tiče ozlijeđenih osoba. „Broj teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama također je u povećanju. Tako je u 2017.godini ozlijeđeno 25 osoba, a u 2018.godini 32 osobe što je povećanje od 28 posto. Kako bi smanjili daljnji negativni trend, ova Policijska uprava će u nadolazećem razdoblju dodatno pojačano poduzimati represivne aktivnosti usmjerene na činjenje prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća s najtežim posljedicama“, najavio je Brnad.

Ivica Solomun, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave sisačko-moslavačke također je istaknuo kako su ovi podaci zabrinjavajući. „Ja bih samo posebno naglasio jedan segment prometa, to su motociklisti, mopedisti i biciklisti. Rekao bih da se do današnjeg dana dogodilo 20 prometnih nesreća s ovim sudionicima gdje imamo 1 poginulu osobu, 10 teško ozlijeđenih i 8 lako ozlijeđenih. Svi znate da u prva dva mjeseca ovi sudionici nisu niti bili u promet jer je bilo loše vrijeme, tako da u ova dva mjeseca i 15 dana imamo 1 poginulu osobu, 10 teško ozlijeđenih i 8 lako ozlijeđenih“, rekao je Solomun.

Na konferenciji je također naglašeno kako je policija u prvom dijelu ove godine do sada poduzela ukupno 13 tisuća preventivno represivnih mjera. Policija također najavljuje kako će u sljedećem razdoblju poduzeti aktivnosti koje će biti usmjerene na četiri glavne ubojice u prometu : prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.