Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20210128_110908www

Na Sajmište stigla donacija rasvjetnih tijela Grada Zagreba za buduće kontejnersko naselje

PETRINJA – Na Sajmište je danas stigla donacija Grada Zagreba, rasvjetni stupovi za novo kontejnersko naselje. Uručio ih je  voditelj Odjela u Gradskome uredu za branitelje Miodrag Demo:

„To je i moj grad koji jako volim i za kojega želim da se što prije vrati u normalu koliko je to moguće poslije ove nedaće. Opet ćemo se dignuti kao feniks iz pepela. Ovo naselje koje se gradi bit će privremeno, a onda će se Petrinjci kad se završi obnova vratiti u svoje kuće, jer ovaj grad to zaslužuje.“

Donaciju je primio gradonačelnik Darinko Dumbović koji se zahvalio te istaknuo da je Grad Zagreb već godinama grad prijatelj Petrinje. Dumbović je podsjetio da je Zagreb pomogao da djeca iz Petrinje odu na more. Zatim, u više navrata se Petrinja predstavljala u Zagrebu te su OPG-i mogli prodavati proizvode na Trgu bana Jelačića:

„Moja poruka može biti da nam ostavite prostora na Trgu bana Josipa Jelačića da naši obiteljski poljoprivredni gospodarstvenici svojim rukama rade proizvod, da to mogu prodati. Grad će dio tih proizvoda otkupiti i ponuditi na jednoj tržnici, da to bude besplatno. Bilo bi dobro da Grad Zagreb da prostor na kojem ćemo napraviti štandove za cijelu Sisačko-moslavačku županiju.“

Na novinarsko pitanje je li zadovoljan s dinamikom radova na izgradnji kontejnerskog naselja na Sajmištu, Dumbović odgovara potvrdno:

„Zadovoljan sam jer se radi dugo u noć i imamo šansu. Moramo biti jasni da smo kao ljudi, grad, stanovništvo izgubili priliku da nas Domovina vidi i da ispravimo sve ono što dosad nismo napravili. Ovo je šansa države, civiliziranog svijeta, Europske unije, ali to je samo privremeno rješenje.“

Dumbović je još rekao kako kao grad ne možemo živjeti od humanitarne pomoći, već da se ovdje treba raditi u tri smjene, a paralelno treba razvijati društvenu, komunalnu i gospodarsku infrastrukturu. Na pitanje hoće li ovo kontejnersko naselje, koje će donijeti određeni broj radnih mjesta, zadržati mlade i poduzetnike, Dumbović kaže kako ovo naselje nije dovoljno, već treba postojati politika države usmjerena na ostanak. Dumbović je dao primjer iskorištavanja šuma:

„I te iste šume moraju razvijati nas. Te iste šume ne smiju razvijati razvijene i da ta drvena masa preskače Petrinju i da te iste kvote dobivaju neki drugi pilari i neke druge industrije koje nisu bile tradicionalne. Ako od kubika drveta 25% toga što ode za državu ostane nama, brzo ćemo sagraditi grad.“

Gradonačelnik je zaključio s mišlju da mirovinsko, zdravstveno osiguranje, porezna opterećenja moraju stati, a poduzetnici na ovom području trebaju  imati benefite.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X