Na smotri zborova mladih nastupila četiri zbora Na smotri zborova mladih nastupila četiri zbora
PETRINJA – U organizaciji Pjevačkog zbora mladih „Mato Bučar“ Petrinja i Hrvatskog doma održana je smotra zborova mladih Grada Petrinje na kojoj su nastupila... Na smotri zborova mladih nastupila četiri zbora

PETRINJA – U organizaciji Pjevačkog zbora mladih „Mato Bučar“ Petrinja i Hrvatskog doma održana je smotra zborova mladih Grada Petrinje na kojoj su nastupila četiri zbora.

Predsjednik zbora Marko Vučković nam je rekao kako već treću godinu za redom nastoje okupljati zborove mladih koji djeluju u Petrinji:

„Mi uvijek ističemo kako je Petrinja grad zborskog pjevanja, što neformalnog kroz razna amaterska pjevačka društva još u 18. i 19.stoljeću pa sve do onog formalnog najviše kroz pjevačko društvo „Slavulj“ koje je osnovano prije više od 150 godina i dan danas uspješno djeluje i pronosi petrinjsko ime i kroz Hrvatsku i kroz čitavu Europu.“

Tako i sam zbor mladih „Mato Bučar“, koji broji trideset članova, nastoji napornim radom prezentirati Petrinju i van Hrvatske:

„Zadnji uspjeh nam je Ohrid choir festival u Makedoniji koje se održavalo u kolovozu gdje smo osvojili drugu nagradu festivala te posebnu nagradu za najbolje izvedeno djelo makedonskog autora što nam je bilo posebno drago jer su svi zborovi koji su se natjecali izvodili djelo makedonskog autora. To djelo Makedonsko oro Todora Skalovskog smo imali i danas priliku čuti. Inače, trudimo se odlaziti na najbliže festivale u Zagrebu jer nam je to financijski najisplativije, ali trudimo se barem jedanput godine otići na daljnji put kako bi se pokazali jer su naši uspjesi pokazali da to možemo ostvarivati.“

Na kraju ćemo dodati kako su na smotri nastupili Zbor Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Osnovne škole Mate Lovraka, Zbor Učiteljskog fakulteta te Pjevački zbor mladih „Mato Bučar“.

 

 

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.