Na zajedničkom druženju sisački HDZ okupio 500-tinjak članova Na zajedničkom druženju sisački HDZ okupio 500-tinjak članova
SISAK – Proteklog vikenda sisačka organizacija HDZ-a organizirala je zajedničko druženje za 500-tinjak članova i njihovih gostiju iz Županijske organizacije te stranke. Bila je... Na zajedničkom druženju sisački HDZ okupio 500-tinjak članova

SISAK – Proteklog vikenda sisačka organizacija HDZ-a organizirala je zajedničko druženje za 500-tinjak članova i njihovih gostiju iz Županijske organizacije te stranke. Bila je to ujedno i prilika za raspravu o aktivnostima stranke u proteklih šest mjeseci i najvažnijim promjenama novog Statuta HDZ-a.

Predsjednik Gradske organizacije sisačkog HDZ-a Ivan Celjak sa suradnicima i predsjednikom Županijske organizacije te stranke Ivom Žinićem, održao je radni sastanak, a potom je sve okupljene članove informirao o svim aktivnostima sisačkog HDZ-a u ovoj godini.

Iz sisačkog HDZ-a u svom priopćenju ističu kako je Celjak posebno naglasio proaktivan, kvalitetan i konstruktivan rad Gradskih vijećnika koji nisu oporba koja samo kritizira već i nude bolja rješenja kao što je prijedlog „Sisak pomaže“ u okviru programa „Zaželi-zapošljavanje žena“.

„Da je vladajuća većina u Gradskom vijeću prihvatila naš projekt zaposlili bi u Sisku 50 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina koje bi brinule o 200 korisnika kojima je potrebna pomoć i njega, a za što bi Grad Sisak dobio 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava“, rekao je Celjak.

Podsjeća kako na prošloj sjednici sisačkog Gradskog vijeća nije prihvaćen niti prijedlog kojim se osigurava niža cijena vrtića za obitelji s dvoje ili više djece, za koju su pronašli sredstva unutar postojećeg Proračuna.

„Nismo sazvali tiskovnu konferenciju i rekli da želimo nižu cijenu vrtića, a vladajućima poručili da se snađu i ostvare naše želje. To je populizam. Mi smo proučili Proračun, pronašli sredstva, izradili prijedlog Odluke o nižoj cijeni vrtića i ponudili je vijećnicima na prihvaćanje. No, nisu je prihvatili. Bili su suzdržani. Ali i to je snažna politička poruka koja oslikava rad sisačkog HDZ-a koji zaista radi u interesu građana“, istaknuo je Celjak, te nadodao kako „s konstruktivnim prijedlozima nastavljamo i dalje. Pripremili smo prijedlog Odluke kojom osiguravamo, ako bude prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća, besplatno korištenje društvenih domova ljudima koji žive na području na kojem se društveni domovi nalaze.“

Celjak je istaknuo i kako su članovi Mladeži pojačali aktivnosti, osmislili su i realizirali nekoliko akcija, uključujući i tri humanitarne, a organizirali su i tribinu pod nazivom Hrvatski branitelji i mladi. Na tribini su sudjelovali predstavnici 57. SAMB-a „Marijan Celjak“, Gromova i OSA koji su govorili o vlastitim iskustvima, značajnim ljudima i važnim događajima iz vremena Domovinskog rata na način primjeren mladima. Pritom je naglasio kako je važno da mladi znaju tko je, kada i na koji način stvarao našu državu.

Nije zaboravio niti članice Zajednice žena „Katarina Zrinski” koje su također vrlo aktivne, sudjeluju u  radu HDZ-a na svim razinama, brinu o organizaciji i provedbi događaja važnih za stranku, a trenutno pripremaju tribinu na jednu temu zanimljivu široj javnosti.

Okupljenima se obratio i predsjednik Županijske organizacije Ivo Žinić koji je izvijestio članove o promjenama sadržanim u novom Statutu, prenio poruke predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, te izrazio zadovoljstvo radom sisačkog HDZ-a od izbora novog predsjednika i Gradskog odbora.

„Nije isto raditi kada je stranka na vlasti i kada je u opoziciji. Puno teže je raditi u opoziciji. Predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak i njegovi suradnici uspostavili su proaktivan, moderan način rada koji će ubrzo prepoznati i sisačka javnost, a što će rezultirati pobjedom na idućim lokalnim izborima i preuzimanjem odgovornosti za upravljanje Gradom Siskom na kvalitetan, transparentan i uključiv način“, zaključio je Ivo Žinić.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.