Najbolji sat matematike u e-Školi Najbolji sat matematike u e-Školi
PETRINJA – „Ovo je bio najbolji sat matematike! Možemo li imati svaku srijedu ovako?“, samo su neki od komentara zadovoljnih... Najbolji sat matematike u e-Školi

[g-carousel gid=”36849″ height=”100″ per_time=”4″]

PETRINJA – „Ovo je bio najbolji sat matematike! Možemo li imati svaku srijedu ovako?“, samo su neki od komentara zadovoljnih učenika  4.a razreda nakon održanog sata matematike u informatičkoj učionici Osnovne škole „Mate Lovraka“ Petrinja.

Nakon što im je njihova učiteljica Kristina Dumbović najavila da će u srijedu, 16. svibnja imati blok sat matematike u informatičkoj učionici, učenici su s nestrpljenjem iščekivali taj dan.

Tijekom satova su ponavljali naučeno gradivo vezano uz geometrijske sadržaje koristeći se Nearpodom i GeoGebrom.

Ovakav oblik nastave već su provodili u prijašnjim razredima na satovima matematike te prirode i društva koristeći se Kahootom.

Ovaj put je učiteljica odabrala Nearpod, jer pri rješavanju zadataka učenici nisu ograničeni vremenom, te se mogu zadati različiti tipovi zadataka dopunjavanja, crtanja, odabiranja točnog odgovora dok se u Kahootu odabire točan odgovor od više ponuđenih u zadanom vremenu.

Uvriježena je misao da se GeoGebra koristi samo u višim razredima osnovne škole, učiteljica je ovim satom pokazala da se može primijeniti i u nižim razredima.

Učenici su koristili GeoGebru, gdje su na pametnoj ploči jednim dodirom, u kvadratnoj mreži koju je vrlo jednostavno nacrtati i urediti u GeoGebri, određivali točke s odgovarajućim koordinatama. Pomoću GeoGebre učenici su s lakoćom mjerili površine zadanih likova koje su sami nacrtali.

Ovo je samo djelić aplikacija kojima su učitelji u okviru e-škole s lakoćom ovladali i primjenjuju ih u svakodnevnoj nastavi u jedinoj e-Školi u Petrinji. Ovakav oblik nastave je dinamičan, zabavan i svi su učenici aktivni i motivirani za rad.

Izvor: OŠ Mate Lovraka Petrinja (A. Krnjajić Magdić)

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.