Nakon dugo godina Songkillersi ponovno u Petrinji, Ljeto u Petrinji ide dalje Nakon dugo godina Songkillersi ponovno u Petrinji, Ljeto u Petrinji ide dalje
  PETRINJA – U sklopu programa „Ljeto u Petrinji“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje, na petrinjskom Gradskom kupalištu... Nakon dugo godina Songkillersi ponovno u Petrinji, Ljeto u Petrinji ide dalje

[g-carousel gid=”59941″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

 

PETRINJA – U sklopu programa „Ljeto u Petrinji“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje, na petrinjskom Gradskom kupalištu nakon dugo godina u našem gradu ponovno su zasvirali Songkillersi. Željko Banić Bane, frontmen sastava, prisjetio se kako su također svirali u sklopu tadašnje manifestacije tijekom ljeta te ističe kako mu je drago što su ponovno u Petrinji.

Bila je ovo dobra prilika i za promociju njihovog novog singla „Teži slučaj“, a upravo za pjesme, Bane kaže kako su autobiografske. „Singl je autobiografija. Pokušavam se sjetiti isječaka iz života, nekih situacija. U tome crpim inspiraciju i iz toga pokušavam izvući najviše što mogu, kao i iz nekih novih događanja i doživljaja koje proživljavam u životu“, a na pitanje je li Bane „težak slučaj“ odgovara potvrdno. „Jesam. Ja se toga ne sramim. Ne smiješ se sramiti svojih osjećaja i svoga karaktera prije svega. On je težak slučaj, težak karakter. Bolje da sam težak karakter nego nikakav karakter“, ističe Banić.

Ali nam otkriva kroz smijeh kako bend baš i nije uvježbao njihov novi singl. „Probat ćemo izvesti Teži slučaj. Ajde bit ću iskren. Bend nije navježbao  pjesmu. Ali ćemo probati. Bend ju je trebao navježbati. Ja živim u Rijeci, njih četvero je u Zagrebu, oni su je mogli probati. Vjerojatno ćemo uspjeti izvesti, dat ću sve od sebe, čito radi obožavatelja, makar uz gitaru“, kaže nam kroz smijeh Bane.

U gotovo dva sata svirke svi okupljeni na Gradskom kupalištu mogli su uživati u najvećim hitovima grupe Songkillers, kao što su „Medena“, Južni zavičaj, Molim sate, Tako volim što te znam, Nitko kao ti, Sreća, Dio mene, Sve si uzela i Nema vremena, a između ostaloga, bend je izveo i nekoliko pjesama Dine Dvornika, kao što su Nadahnuće, Slon i ostale.

Tijekom više od dvadeset godina uspješne karijere Songkillersi su stekli mnoštvo fanova i status najvećeg hrvatskog funk benda. Iza njih stoji šest studijskih albuma, mnoštvo singlova, velikih glazbenih suradnji i još uvijek stvaraju nove pjesme i najbolje zvuče kad pjevaju o ljubavi. Bane na kraju otkriva kako je pred njima radno ljeto, ali vjeruje kako će uspjeti naći vremena i za malo odmora.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.