Naselje Bročice uskoro dobiva obnovljenu cestu, vrijednost projekta oko 8 milijuna kuna Naselje Bročice uskoro dobiva obnovljenu cestu, vrijednost projekta oko 8 milijuna kuna
BROČICE – Naselje Bročice koje je u sastavu Grada Novske, uskoro će dobiti novoobnovljenu cestu u dužini od gotovo tri kilometra, za što će... Naselje Bročice uskoro dobiva obnovljenu cestu, vrijednost projekta oko 8 milijuna kuna

BROČICE – Naselje Bročice koje je u sastavu Grada Novske, uskoro će dobiti novoobnovljenu cestu u dužini od gotovo tri kilometra, za što će biti izdvojeno oko osam milijuna kuna. Radove na obnovi ceste obišli su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u pratnji novljanskog gradonačelnika Marina Piletića i ravnatelja Županijske uprave za ceste Stipe Šapine.

„„Ono što su dugo čekali mještani ovog naselja, u jednoj sinergiji Sisačko-moslavačke županije, Županijske uprave za ceste i Grada Novske zajedničkom investicijom, u ovim vrućim ljetnim danima mi i osiguramo. Ovo je jedna od najprometnijih cesta na području Grada Novske koja spaja Novsku sa Jasenovcem. Ovo je naselje od gotovo tisuću stanovnika i bilo je nužno da se ova loša županijska cesta obnovi“, rekao je Piletić.

Šapina je istaknuo kako su radovi na obnovi ove ceste započeli 23.svibnja ove godine, a planirano je da radovi budu gotovi u roku od 150 dana. „Radovi koji su predviđeni ovdje su obnova kolničkog zastora u dva sloja, asfalta 4+6 centimetara izgradnja na cesti biciklistička staza sa obje strane širina ceste je 8,1 metar, dužina ceste koja se obnavlja 2,8 kilometara. Biciklistička staza s obje strane, kolnik se s obje strane obrubljen rubnjacima 24 centimetra, ugrađuju se slivnici i nakon toga se radi signalizacija vertikalna i horizontalna signalizacija“, kazao je Šapina.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je podsjetio kako je ova cesta obnovljena po modelu 50:50, odnosno 50 posto radova financirala je Županijska uprava za ceste, a preostalih 50 posto iznosa Grad Novska.

„Ova cesta će doprinijeti kvaliteti prometovanja u naselju Bročice. Vrlo je značajna ne samo za kvalitetu prometovanja, nego i za sigurnost na ovoj prometnici koja je doista prije predstavljala opasnost, pogotovo u kišnim danima kada je voda bila na kolniku, bez kvalitetnih pješačkih staza, bez biciklističkih staza, a ovdje dosta ljudi prometuje biciklima i na posao i za svoje svakodnevne potrebe. Vjerujem da će mještani Bročica biti zadovoljni ovom prometnicom“, kazao je Žinić te podsjeća kako su upravo zahvaljujući ovom modelu prošle godine obnovili više od 30 kilometara cesta, a ove godine više od 60 kilometara.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić najavio je uskoro još jedan važan projekt za mještane Bročica. „U ovoj godini u naselju Bročice jedna od najvećih investicija trenutno na području Novske, nakon što se završi rekonstrukcija ove ceste kreće natječaj za izvođenje radova na aglomeraciji Novska čime će svi stanovnici naselja Bročice dobiti mogućnost priključka na kanalizaciju, a nakon toga ovih dana projektira se nogostup, tako da kada se izvedu radovi na izgradnji kanalizacije, možemo očekivati da će u narednim godinama biti napravljen i novi nogostup od početka do kraja Bročica“, najavljuje Piletić. Nakon obilaska radova u Bročicama, u mjestu Kozarice u promet je puštena obnovljena cesta.

Foto:SMŽ

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.