Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20200225_190850_ww

Nino Raspudić predstavio zbirke svojih kolumni

PETRINJA – U Hrvatskom domu predstavljen je Kratki espresso. Radi se o zbirci kolumni Nine Raspudića objavljenih u obliku knjige. Kratki espresso je predstavljen kroz razgovor s povjesničarem dr.sc.Ivom Lucićem

Raspudić se već 11 godina petkom kroz kolumnu u Večernjem listu obraća čitateljima i uvijek progovara o aktualnim temama.

Čitatelji su to prepoznali o čemu svjedoče brojke i dugovječnost kolumne:

„Riječ je o 189 kolumni koje sam redovito petkom objavljivao u Večernjem listu zadnjih 3,5 godine. Zašto ih objavljujem u knjizi? Nastojim o aktualnim temama. To su često političke teme, ali ne uvijek političke. Polazim od aktualnih događaja, međutim ne ostati pri toj površnoj fenomenološkoj razini nego analizirati stvari malo dublje i stavljati ih u neki širi kontekst. Čini mi se da dobar dio tih kolumni ispadne neka vrsta eseja. Sabrani u jednu knjigu daju presjek mog mišljenja o nekim najznačajnijim stvarima koje su se proteklih godina događalo u Hrvatskoj, Europskoj uniji i globalno.“

Potom nam je otkrio kako ga često pitaju otkud mu inspiracija za tekstove jer kolumne izlaze jednom tjedno. No, nije problem naći o čemu pisati jer u Hrvatskoj nikada ne manjka zanimljivih društveno-političkih događanja. Raspudić se potom osvrnuo na aktualnu temu koronavirusa:

„Da sve stane na ovome, izvjesno je da će naš turizam imati ovog ljeta problema. Sama pomisao da možete negdje ostati u karanteni, kod ljudi stvara nelagodu i u pomišljanju na putovanje. Psihoza je već stvorena. Trenutno se više bojim posljedica psihoze nego koronavirusa.“, rekao je uz ostalo Raspudić.

Predstavljanje je pobudilo veliki interes Petrinjaca jer je mala dvorana bila popunjena. Zainteresirani su na kraju mogli kupiti Raspudićeve knjige.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X