„NITKO NE MOŽE UČINITI SVE, ALI SVATKO  MOŽE UČINITI NEŠTO !“ „NITKO NE MOŽE UČINITI SVE, ALI SVATKO  MOŽE UČINITI NEŠTO !“
PETRINJA – HVIDR-a Petrinja organizira u suradnji s Udrugom ratnih veterana Domovinskog rata i Udrugom Policije humanitarnu akciju pod nazivom „NITKO NE MOŽE UČINITI... „NITKO NE MOŽE UČINITI SVE, ALI SVATKO  MOŽE UČINITI NEŠTO !“

PETRINJA – HVIDR-a Petrinja organizira u suradnji s Udrugom ratnih veterana Domovinskog rata i Udrugom Policije humanitarnu akciju pod nazivom „NITKO NE MOŽE UČINITI SVE, ALI SVATKO MOŽE UČINITI NEŠTO !“

Akcija je namijenjena Josipu Perekoviću sinu njihovog člana Slavka Perekovića, pripadnika legendarnih Osa, koji je ranjen na Velebitu od eksplozivne naprave pobunjeničke vojske.

Sin Josip rođen je 15.03.2008. godine u Sisku uz poteškoće koje su posljedica poroda u 25. tjednu trudnoće. Razigranog i veselog dječaka, kao i svakog drugog njegova uzrasta, čini drugačijim njegova nemogućnost slobodnog i samostalnog kretanja. Josip se u školi kreće pomoću kolica, a kod kuće puzanjem, te hoda samo uz pomoć pridržavanja za ruke druge osobe na kraćim relacijama. Zbog toga mu je potrebna robotski asistirana terapija koja je posebna vrsta fizikalne terapije, te iziskuje veću svotu novca. Jedna terapija tjedno košta 13.500,00 kn, a optimalan broj terapija je 12 što na kraju iznosi  162.000,00 kn za Josipovu nadu u bolje sutra.

Prikupljanje donacije bit će održano na Gradskom kupalištu u Petrinji  21. srpnja. Sav prikupljeni novac bit će doniran na račun Josipa Perekovića, a koliko je novca prikupljeno javno će biti objavljeno na Portalu 53 i Petrinjskom radiju.

Početak akcije je u 9.00 sati, a uz donaciju mesa lovačkih udruga bit će skuhan lovački gulaš koji će biti podijeljen uz simboličnu cijenu od 15.00 kn po porciji. Uz to bit će organizirano igranje bele, a kotizacija po paru je 60,00 kn (po osobi 30,00) .

Osim toga svatko tko želi pomoći, može donirati novac u HVIDR-u Petrinja (Pintar), Udrugu ratnih veterana – (Iskrić) i Udrugu Policije (Stjepan Kušan) ili 21. srpnja na Gradskom kupalištu na humanitarnom susretu branitelja i građana.

Račun za liječenje Josipa je – HR-3524020063103367831, JOSIP PEREKOVIĆ

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.